cb apple sh211
169,30$
  • -0,59$
  • -0,35%

Les accions d'Apple segueixen avançant. Després de l'important pujada del dimarts del 3,6%, aquest dimecres s'anoten una alça de l'1,7% després d'anunciar durant la seva conferència anual de desenvolupadors noves mesures de seguretat. Al seu torn, la companyia ha volgut desmarcar-se d'altres tecnològiques americanes (com Google, Facebook i Amazon) que estan sent investigades per incomplir lleis de monopoli. Així, Tim Cook declarava que Apple "no és un monopoli".

Facebook, Alphabet i Amazon es desplomaven dilluns a Wall Street després que diversos mitjans nord-americans donessin a conèixer que el departament de Justícia s'està preparant per iniciar investigacions a aquestes i altres companyies per l'incompliment de les lleis de monopoli. "Pràctiques comercials suposadament anticompetitives", detallava el The Washington Post aquesta setmana.

La preocupació pel control que tenen els gegants tecnològics en àmbits com les xarxes socials, la publicitat i el comerç electrònic es va originar en un principi per la manca de control que tenen els consumidors sobre la privacitat de les seves dades personals. Per això, les pràctiques de privacitat d'aquestes companyies s'analitzen des de fa temps.

Mentrestant, Apple ha adoptat una sèrie de mesures de seguretat, tal com ha anunciat aquesta setmana durant la seva conferència anual de desenvolupadors WWDC 2019 celebrada a San José (Estats Units). I ha detallat les novetats d'iOS 13 per a iPhone, iPadOS per iPad, macOS i watchOS.

El CEO d'Apple, Tim Cook, ha destacat la seva concepció de que la privacitat "és un dret fonamental", per la qual cosa ha desenvolupat una arquitectura amb majors proteccions. D'aquesta manera, les aplicacions externes no poden obtenir la ubicació a través de Bluetooth o WiFi com succeïa fins ara.

La companyia ha desenvolupat també un nou mecanisme d'autenticació, Sign in with Apple, que s'orienta a serveis que requereixen ubicació i per als quals és necessari validar-se amb Face ID per concedir permís. També amaga les adreces de correus electrònics personals de manera automàtica. Està disponible en totes les plataformes d'Apple i també al web.

HomeKit Security Video és un nou servei d'emmagatzematge per al vídeo de càmeres de seguretat, amb plans de pagament en els quals Apple emmagatzema i protegeix aquests arxius de manera que "ni tan sols Apple pot accedir-hi", segons la companyia. Les eines de seguretat de HomeKit s'estenen també als routers.

Així mateix, l'aplicació de missatgeria Messages mostra en iOS 13 el nom de la persona que escriu, així com la seva fotografia, real o mitjançant els emojis animats Animoji d'Apple.

A més, l'App Store ha actualitzat les seves polítiques per a desenvolupadors d'aplicacions i ha readmès a la seva plataforma a les aplicacions de control parental, vetades des del mes d'abril, tot i que ha endurit les seves prohibicions per a l'ús de dades dels usuaris per part de tercers. I recull que "no poden vendre, utilitzar o publicar a tercers cap de les dades per a cap propòsit".

També s'ha afegit un nou permís amb què les aplicacions de control parental, tot i que només aquelles de proveïdors aprovats, poden utilitzar la interfície de programació d'aplicacions (API) NEVPNManage que proporciona la companyia de Cupertino per al desenvolupament de programari de VPN .

Així mateix, Apple ha introduït un nou punt en la seva política pel que veta l'accés a l'App Store "apps que compilen informació de qualsevol font que no sigui directament a l'usuari, o sense el consentiment explícit de l'usuari".

APPLE "NO ÉS UN MONOPOLI"

"Apple no és un monopoli", deia també Cook en una entrevista a la CBS que recull Reuters. Pel que fa a les investigacions contra les companyies tecnològiques per part de l'Administració Trump que vol determinar si aquestes perjudiquen els usuaris i els seus principals competidors.

Cook ha destacat que Apple controla una quota de mercat moderada, que no és massa gran, i ha mostrat la seva disconformitat amb les opinions d'alguns polítics dels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador