• La metal·lúrgica cau un 6% durant els últims tres mesos, tot i que acumula una revaloració del 30% durant els últims 12 mesos
  • El 55% dels analistes que recull FactSet recomana sobreponderar la de l'acerera
acerinox

Acerinox, que avui cotitza gairebé pla, acumula pèrdues de més del 7% des que va presentar la setmana passada els seus resultats trimestrals i un 11% des dels màxims anuals marcats a principis de març. Un retrocés que ha permès augmentar el potencial de revaloració atorgat pels analistes, que tenen la metal·lúrgica com un dels seus valors favorits, fins a un 12%.

  • 10,56€
  • 1,15%

L'empresa presidida per Rafael Miranda ha patit durant els últims anys fortes variacions de preu en borsa en línia amb les matèries primeres, encara que més moderades que l'altra metal·lúrgica de l'IBEX, ArcelorMittal. En el cas d'Acerinox, la 'commodity' clau per al seu negoci és el níquel, que perd un 10% a l'any.

Acerinox, per la seva banda, retrocedeix un 1,5%. Això sí, la de l'acerera va començar bé l'any i va marcar màxims anuals a principis de març als 14 euros. Des de llavors, perd més d'un 11% fins als 12,4 euros en què cotitza aquest dijous. Per mitjà ha publicat els seus resultats trimestrals, amb un benefici de 8 milions d'euros entre gener i març, més que en tot l'exercici 2016 i amb el millor resultat trimestral de l'última dècada.

No obstant això, el resultat no va agradar al mercat, que n’esperava més. El valor va caure amb la publicació dels seus comptes (el passat 27 d'abril) un 4,23%. Però aquests retrocessos no impedeixen que els analistes segueixin veient amb bons ulls el valor. El 55% dels experts seguits per FactSet recomana comprar, entre els quals hi ha els analistes de GVC Gaesco Beka, Sabadell o Ahorro. El 32%, per la seva banda, aconsella mantenir i només el 14%, vendre.

El consens d'analistes atorga un preu objectiu de 14,17 euros, que està per sobre dels màxims anuals que va marcar al març i que implica un potencial de pujades superior al 12%. L'empresa, malgrat aquest sot en borsa, puja un 26% durant els 12 últims mesos.

Acerinox és un nom habitual dels millors fons. Per EDM, per exemple, és el seu principal posició en renda variable espanyola. Mentrestant, cap baixista arriba al 0,5% del capital, nivell a partir del qual publica els noms propis la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'agregat de posicions curtes se situa a l’1,37%, fet que suposa una inversió baixista de 47 milions en una companyia amb més de 3.400 milions de capitalització borsària.

Noticias relacionadas

contador