ep lego juguetes
PIXABAY

Lego va obtenir un benefici net de 3.044 milions de corones daneses (408 milions d'euros) durant els sis primers mesos de l'any, xifra que representa una caiguda del 10,2% en comparació amb el resultat de l'empresa de joguines danesa durant el mateix període de 2017, segons ha informat la multinacional.

Les vendes de Lego entre gener i juny van arribar a les 14.254 milions de corones daneses (1.912 milions d'euros), xifra que representa un retrocés interanual del 4,6% que la multinacional va atribuir a la debilitat del dòlar.

Les vendes de l'empresa de joguines danesa van baixar un 4,6%

Al seu torn, el benefici operatiu de Lego durant el primer semestre va registrar una caiguda interanual del 4,2%, fins a les 4.181 milions de corones (561 milions d'euros), mentre que les despeses d'explotació van sumar 10.073.000 de corones (1.351 milions d' euros), un 4,7% menys.

En aquest sentit, l'empresa de joguines danesa va indicar que en excloure l'impacte del canvi de moneda, les seves vendes a consumidors van pujar un 1% interanual i la facturació semestral es va mantenir estable respecte a la primera meitat de 2017, mentre que el benefici operatiu va augmentar un 4 %.

De fet, a tipus de canvi constant, la facturació de Lego a Europa Occidental va registrar un increment d'un dígit baix, mentre que a Amèrica del Nord va baixar lleugerament en part a causa dels canvis en el panorama minorista. A la Xina, la companyia va seguir registrant un fort creixement, amb un creixement de dobles dígits dels seus ingressos del primer semestre.

"El nostre pla per 2018 és estabilitzar el negoci i invertir per generar creixement a llarg termini", ha declarat Niels B Christiansen, conseller delegat de Lego i ha assenyalat que els resultats del primer semestre demostren que la companyia està ben encaminada, tot i que "hi ha més que fer i portarà temps tornar a un creixement sostenible".

"Estem especialment satisfets amb el nostre acompliment a causa dels reptes del canviant panorama minorista, incloent-hi el tancament de Toys R Us als EUA, al Regne Unit i Austràlia", ha afegit Christiansen, que ha destacat el bon posicionament de Lego per capitalitzar noves oportunitats a través dels diferents canals de venda, subratllant el creixement de les activitats de la companyia en plataformes digitals i de comerç electrònic.

D'altra banda, Lego ha indicat que continuarà expandint-se a mercats estratègics amb l'obertura de dues botigues insígnia a la Xina durant els propers mesos, incloent-hi una a Xangai el setembre de 2018 i una segona a Pequín a principis de 2019.

Així mateix, l'empresa de joguines danesa continuarà desenvolupant la seva col·laboració amb la companyia tecnològica xinesa Tencent amb el llançament d'un producte de jocs durant la segona meitat de 2018 després del llançament d'un canal de vídeos al maig.

Noticias relacionadas

contador