ep presidentecriteria caixadefundacion bancariacaixa isidro faine
RICARDO RUBIO- EUROPA PRESS

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha admès a tràmit una querella presentada per dos accionistes contra l'expresident de La Caixa, Isidre Fainé, així com contra CriteriaCaixa i CaixaBank per operacions presumptament irregulars per a l'adquisició del banc portuguès BPI.

  • 4,76€
  • -3,65%

A l'acte d'admissió de la querella, amb informe favorable de la Fiscalia, el magistrat considera que els delictes objecte d'investigació en aquest cas són abús de mercat (informació privilegiada), administració deslleial i delictes societaris (tant per falsedat de comptes anuals o de documents que hagin de reflectir la situació jurídica i econòmica de l'entitat com per la imposició d'acords abusius durant la junta d'accionistes).

La querella admesa també es dirigeix ​​contra el president del consell d'administració del Banc of East Asia (BEA) David K.P. Li, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, i els directius d'aquesta entitat Alejandro García-Bragado Dalmau, Óscar Calderón Oya, Antonio Massanell Lavilla i Juan Antonio Álvarez García.

La querella relata una sèrie d'operacions presumptament irregulars al voltant del contracte de permuta de CaixaBank amb el seu accionista Criteria -fet rellevant a qual es va informar la CNMV el 3 de desembre de 2015- i la fi última del qual era la compra del banc portuguès BPI, així com el crèdit de 400 milions concedit al Banc Financer d'Angola (BFA) perquè eliminés les restriccions a l'adquisició de l'entitat lusitana.

Noticias relacionadas

contador