ep logo de telefonica
Lino Mirgeler/dpa - Archivo

Telefónica viu un moment de transició. Una època de canvi perquè l'operadora es troba immersa en diversos processos corporatius alhora. D'una banda, la fusió del seu negoci al Regne Unit, O2. Per un altre, la compra de part de l'activitat mòbil d'Oi al Brasil. Dues operacions amb les quals, precisament, posa en relleu quines són les seves bases per intentar créixer.

  • 4,11€
  • -0,80%

El seu president, José María Álvarez-Pallete, ha indicat en diverses ocasions durant els últims mesos que no té sentit que existeixin centenars d'operadores de telecomunicacions a la Unió Europea, quan es tracta d'un mercat únic. Ho ha fet al mateix temps que el Tribunal comunitari ‘estirava les orelles’ de la Comissió Europea per vetar al 2016 la venda d'O2 a Hutchison.

I si sobren operadors a la UE, l'opció de les fusions cobra més sentit que mai a escala continental, assumeixen des del sector. D'aquesta manera, la integració del negoci de Telefónica al Regne Unit amb el de Virgin Media, que amplia capacitat i redueix deute, es perfila com la via a seguir, no sols per a Telefónica, sinó també per als seus rivals.

UN ALTRE MERCATS

Espanya, de moment, queda fora d'aquest esquema d'integracions, a l'espera de veure si hi ha contraopa per MásMóvil. A punt d'encarar la recta final de juliol, cap rival ha presentat una contraoferta que posi traves a la presentada pels fons KKR, Cinven i Providence.

Mentre a Europa pot haver-hi més fusions, en un altre dels mercats clau per a Telefónica sí que pot haver-hi adquisicions. La propietària de Movistar vol quedar-se amb part del negoci mòbil d'Oi al Brasil. Però no va sola. Es tracta d'una oferta conjunta amb TIM i Claro (aquesta última controlada per Carlos Slim, Amèrica Mòbil). Cadascuna vol la part d'Oi que més s'adapta a les necessitats del seu negoci.

Cal recordar que el Regne Unit i el Brasil, al costat d'Alemanya i Espanya, són els mercats estratègics de Telefónica. En canvi, ja al novembre va obrir la porta al replegament a la resta de països d'Amèrica Llatina. Unes operacions corporatives on, de moment, no hi ha novetats significatives.

La setmana vinent, la companyia amb seu al barri madrileny de Las Tables presenta els seus resultats al tancament del primer semestre. Serà el moment que reveli més detalls de com evolucionaran els seus negocis.

Noticias relacionadas

contador