ep torre espinola edificio oficianaslar espana
LAR ESPAÑA/CHEMATEJEDA
6,87€
  • 0,05€
  • 0,73%

Lar Espanya es dispara un 13% aquest dilluns. Expansión publica que el grup sud-africà Vukile Property (present ja al mercat espanyol amb Castellana Properties) estaria preparant una OPA sobre la companyia per un valor superior als 700 milions d'euros (+14% enfront de la capitalització de l'empresa).

L'operació, per a la qual ja haurien trobat el finançament necessari, estarà assessorada per UBS. A més, altres fonts han afirmat el mitjà que des de Lar s'hauria contractat Lazard.

Els experts de Bancs Sabadell assenyalen que és una notícia positiva que posa de manifest com de barat està Lar, tot i que reconeixen que falten per conèixer molts detalls, entre ells el preu i si l'oferta es fa amb accions (els veuen més probable) o en metàl·lic (cosa que seria preferible pel mercat, assenyalen des del banc).

Des de Sabadell afegeixen que les dues carteres (la de Lar i de la de Castellana Properties) "tenen bon encaix geogràfic". Castellana Properties té actius valorats en 1.000 milions d'euros enfront dels 1.500 milions de Lar Espanya.

Durant la primera meitat de l'any, Lar Espanya va obtenir un benefici net de 31,7 milions d'euros, un 8% més que un any abans. A la conclusió del semestre, la SOCIMI que figura com un dels principals propietaris de centres comercials del país, suportava un deute net de 487.590.000 d'euros, import equivalent al 33% del valor dels seus actius.

Noticias relacionadas

contador