• Els resultats van llançar unes pèrdues de 1.332 milions, incloent-hi forts ajustos i sanejaments
  • L'àrea d'EPC va tenir una xifra de negocis de 1.205 milions d'euros.
isolux corsan

El consell d'Administració d'Isolux Corsan ha presentat aquest divendres els comptes de 2016 i ha estimat unes pèrdues netes de 1.332 milions d'euros nets.

A la nota emesa per l'empresa, aquests resultats s’atribueixen en gran part als ajustos i sanejaments que han suposat un import de 2.853 milions d'euros aplicats a les àrees d'enginyeria i construcció, en concessions i altres negocis. Quant a l'àrea d'EPC la xifra de negocis va marxar fins als 1.205 milions d'euros. Després d’ajustar el compte de clients la quantitat es va reduir l'any 2016 fins als 706 milions d'euros. Pel que fa al consolidat, Isolux ha presentat uns resultats de 758 milions d'euros i el resultat de l'EBITDA va ser de -1.258.000 d'euros.

El consell d'Isolux aprova finalment els comptes de 2016, després d'aplaçar la seva formulació fins a quatre ocasions

L'organisme de la companyia ha destacat que, durant aquesta setmana, ha avisat als seus principals accionistes i bancs creditors que "Isolux constitueix un projecte empresarial viable" si "rep el suport financer adequat", segons indica l'empresa en un comunicat. La falta d'acord amb els bancs per injectar liquiditat a la companyia és precisament el que la va abocar a acollir-se al 'preconcurs' el mes de març.

DEUTE DE 511 MILIONS

Isolux Corsan reflecteix als seus comptes una reducció de deute considerable, ja que ha aconseguit rebaixar-la de 2.057 milions d'euros fins als 511 milions. Els projectes més solvents d'aquesta cartera seran els que passin a la 'nova Isolux', segons el previst al pla de viabilitat. Al seu torn, el consell de la companyia que presideix Nemesio Fernández-Cuesta ha convocat la junta general d'accionistes del grup per al pròxim 4 de juliol.

EL PARAL·LELISME AMB ABENGOA

Els resultats presentats aquest divendres al matí han estat aprovats per l'equip de gestió que ja va aprovar els comptes d'Abengoa, especialitzada en reestructuracions, Alvarez & Marsal. Segons la companyia, el projecte s'ha disseccionat en tres parts: "Un primer, que reuniria els projectes en curs i en cartera que tenen o generaran caixa positiva; un segon, integrat per obres les necessitats de finançament addicional per a la seva culminació són inferiors al risc contingut per garanties i avals i un tercer en què s'integraria la resta de les activitats fins i tot tots els actius que estan en procés de desinversió", indiquen a la seva nota de premsa.

Tant Abengoa com Isolux mantenen grans similituds quant als seus accionistes. La banca espanyola (Caixabank, Bankia i Santander) es feien càrrec durant els últims mesos de la sostenibilitat de les dues companyies, ja que també comparteixen el mateix negoci termosolar amb les energies renovables.

Noticias relacionadas

contador