ep isolux divisionaparcamientos
Isolux, división de aparcamientosISOLUX

El consell avisa els bancs accionistes i creditors que el grup és viable si se li dóna "el suport financer adequat"

MADRID, 2 (EUROPA PRESS)

Isolux ha aprovat, després de diversos ajornaments, els comptes de l'exercici 2016, que llancen una pèrdua de 1.332 milions d'euros, conseqüència de realitzar sanejaments i ajustos de valor per 2.853 milions d'euros, segons ha indicat la companyia de construcció i enginyeria.

El resultat és reflex de la reestructuració que Isolux va escometre el passat any, pel qual els seus bancs creditors van prendre el control de la companyia en canviar deute per accions i es va llançar un programa de venda d'actius.

El consell d'Isolux aprova finalment els comptes del 2016, després d'ajornar la seva formulació fins a quatre ocasions, i ho fa coincidint amb el nou procés obert per reestructurar de nou el grup i evitar el seu concurs.

En aquest sentit, el màxim òrgan de gestió de la companyia, després d'aprovar la passada setmana un pla de viabilitat, ha enviat un avís als seus bancs creditors i accionistes en assegurar que "Isolux constitueix un projecte empresarial viable" si "rep el suport financer adequat", segons indica l'empresa en un comunicat.

La falta d'acord amb els bancs per injectar liquiditat a la companyia és precisament el que la va abocar a acollir-se al preconcurs el passat mes de març.

Quant als comptes del 2016, llancen un xifra de negoci de 706 milions i un benefici brut d'explotació (Ebitda) negatiu de 1.287 milions.

contador