ep avionqantas 20190822102703
EUROPA PRESS - Archivo

L'aerolínia australiana Qantas s'ha disparat a la borsa després d'actualitzar les seves previsions de resultats per al primer semestre fiscal del 2023, que han sorprès el mercat de manera positiva.

"La forta demanda de viatges està accelerant la recuperació de Qantas després de la crisi de la Covid, cosa que ens permet continuar invertint i, alhora, enfortir el nostre balanç", ha explicat l'empresa en un comunicat.

"Amb les reserves anticipades, els preus actuals del combustible i les últimes suposicions sobre el segon trimestre, Qantas espera un guany subjacent abans d'impostos d'entre 1.200 milions i 1.300 milions de dòlars australians per a la primera meitat de l'any fiscal 2023", ha afegit. Aquesta xifra és més del doble del previst pel mercat.

"L'entorn operatiu més ampli continua sent complex, amb alts preus del combustible i alta inflació, així com taxes d'interès més altes que impacten en la confiança del consumidor", ha reconegut l'aerolínia.

"No obstant", ha destacat que "la sòlida demanda indica que les persones estan prioritzant la despesa en viatges per sobre d'altres categories, cosa que recolza la capacitat del grup per recuperar per complet els costos de combustible més grans a través de les tarifes. Els preus del combustible ara són al voltant d'un 75% més alts que abans de la Covid, en comparació amb el 60% a l'agost del 2022”.

contador