ep junta generalaccionistasnh2018
EUROPA PRESS

El grup inversor xinès HNA, a través de la seva filial Tangla Spain, ha venut a Minor International, matriu de Minor Hotels, la seva participació del 8,4% en NH Hotels, un paquet accionarial de 32.930.000 d'accions de l'espanyola a un preu de 6 euros per acció.

  • 4,15€
  • -1,07%
El grup inversor xinès HNA surt de l'accionariat de l'hotelera espanyola al qual va arribar el 2013

Després d'aquesta operació, corresponent al segon tram del total de participació que HNA ostentava en el capital d'NH (29,5%) -després d'executar el juny la venda del 16,8% acordada-, el grup inversor xinès surt de l'accionariat de l'hotelera espanyola al qual va arribar el 2013. Dos anys abans, el 2011 el grup asiàtic ja havia intentat una aliança amb l'espanyola.

HNA deixa així de ser accionista de NH, sense perjudici de les seves obligacions sota el contracte de venda d'accions d’NH amb pacte de recompra acordat amb el grup tailandès, tal com ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'aquesta manera, fins a la data Minor International (MINT) controla ja el 44,5% del capital d'NH (174.590.000 d'accions) que ja s'havia assegurat, a través de la seva filial MHG Continental Holding, després de donar compliment a les condicions necessàries per al llançament de la seva OPA per NH. Aquesta operació va ser aprovada durant la junta d'accionistes de la tailandesa el passat 10 d'agost, durant la qual amb el 99,2% dels vots es va donar llum verda a la seva OPA sobre NH.

L'OPA de Minor es dirigirà de manera efectiva gairebé al 56% del capital d'NH Hotels que encara no controla i s'espera que el procés de licitació es completi a l'octubre d'aquest any. L'efectivitat de l'oferta estava condicionada a l'obtenció de les autoritzacions de la CNMV i de l'autoritat en matèria de defensa de la competència de Portugal, que van ser aprovats sense condicions el passat 19 de juliol, així com al vistiplau dels accionistes del grup tailandès.

El grup tailandès manté el seu objectiu de controlar entre un 51% i un 55% del capital d'NH, així com de mantenir NH com a companyia cotitzada a la Borsa de Madrid. En prosperar l'operació, que frega els 2.500 milions euros -6,3 euros per acció descomptat el dividend abonat-, la suma de tots dos negocis superaria els 540 hotels, amb 80.000 habitacions, cosa que la convertiria en la dinovena companyia hotelera del món.

La tailandesa vol augmentar un 50% el dividend d’NH (fins a 0,15 cèntims) durant els dos primers anys. A més, planteja cedir a NH la gestió dels seus hotels a Portugal i el Brasil, on també opera l'espanyola.

Noticias relacionadas

contador