• El principal operador de terminals portuàries d'Espanya
cbestibadores

Cosco Shipping, companyia xinesa, s'ha convertit en el primer operador de terminals portuaris després de l'última reforma de l'estiba. L'empresa asiàtica ha comprat el 51% del capital i l'ha adquirit per un muntant de 203.490.000 d'euros a Noatum Ports.

La transacció té lloc menys d'un mes després que el Govern espanyol aconseguís aprovar al Congrés la reforma del règim legal del sector de l'estiba i mentre els treballadors del gremi estan secundat un calendari d'aturades als ports, han confirmat fonts de la operació.

Cosco emmarca l'operació en la seva estratègia d'expansió internacional i en la seva intenció d'estendre la seva activitat cap als ports de la Mediterrània, segons indica el grup xinès en un comunicat, recull Europa Press.

El grup Noatum, constituït en 2010 de la compra de l'antiga Dragados SPL per part d'un grup d'inversors institucionals, és actualment, i segons les seves dades, el primer operador de terminals marítimes d'Espanya amb instal·lacions a València, Bilbao i Las Palmas . A més, té també dues terminals ferroviàries.

Noticias relacionadas

contador