ep camil ros ugt i javier pacheco ccoo
Camil Ros (UGT) i Javier Pacheco (CC.OO.)EUROPA PRESS

Es concentraran aquest dimecres davant la seu de Foment del Treball

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

La UGT i CCOO de Catalunya han considerat aquest dilluns que el 2017 ha de ser un "punt d'inflexió" en la recuperació dels salaris dels treballadors que serveixi per garantir més poder adquisitiu.

En declaracions als mitjans abans de la reunió de les direccions de tots dos sindicats, el secretari general de la UGT, Camil Ros, ha afirmat que tots els sectors productius es troben en una posició millor que fa un any i que això ha de traslladar-se als salaris.

Ros ha assegurat que tot indica que els salaris han d'augmentar, i ha advertit que si no ho fan "hi haurà mobilitzacions sectorials", per la qual cosa ha cridat a reforçar la posició sindical per garantir aquests augments salarials.

En aquesta línia, Pacheco ha remarcat que els sindicats han de "guanyar espai de participació" i fer efectiva la seva representativitat perquè s'augmentin els salaris i recuperar drets, i ha afirmat que el 2017 ha de suposar un "punt d'inflexió, un salt qualitatiu" per sobre de l'IPC.

NOUS CONVENIS

Tant Pacheco com Ros han retret la voluntat del Ministeri d'Hisenda de limitar a l'1% l'augment salarial per al funcionariat, i ha acusat de tenir poca voluntat a administracions i patronal.

El secretari de la UGT ha lamentat que la patronal mantingui convenis col·lectius "bloquejats", i ha retret que sectorials siguin reticents a signar els nous convenis abans de l'estiu perquè és quan tenen activitat.

Per això, CCOO i la UGT han convocat una concentració al migdia d'aquest dimecres davant la seu de Foment del Treball per reclamar negociació col·lectiva, una ocupació de qualitat i els drets socials.

Pacheco ha remarcat que és la quarta mobilització a Catalunya per accelerar la negociació col·lectiva, i ha afirmat que no només defensen els drets laborals sinó també els socials com l'educació i la dependència.

Ros ha assegurat que l'acord per la Renda Mínima d'Inserció (RMI) i el Pacte Nacional per la Indústria és l'escàs balanç d'acords amb l'administració, ja que la resta es troba "en el desert".

contador