ep imagen de aerolineas de iag
CEDIDA - Archivo

Forta volatilitat a IAG aquest dimecres. El valor ha arribat a caure un 5%, s'ha recuperat fins a descendir menys d'un 1% i ara torna a perdre un 3%. El sector turístic ho està fent malament aquesta sessió i també destaquen les importants caigudes de Meliá. No obstant això, com ha passat amb IAG, Meliá ha passat de retrocedir un 8% a baixar molt menys en pocs minuts. Ara perd de nou un 7%.

IAG

  • 2,08€
  • -0,24%

Aena va anunciar aquest dimarts que els seus aeroports van registrar un 79,9% menys de passatgers el mes de setembre comparat amb l'any previ, i és un fet que les aerolínies estan sofrint la pitjor crisi de tota la seva història. Amb tot, IAG continua lluitant per mantenir-se per sobre del nivell de l'euro per acció. En aquests moments cotitza a 1,045 euros, però ha arribat a caure aquest matí fins a 1,03 euros. Això, després de desplomar-se prop d'un 80% l'any, el que la converteix en el pitjor títol de l'Ibex. Meliá es deixa un 60% el 2020, i és el tercer que més cau del selectiu.

El descens del sector turístic no ha estat suficient per mantenir a l'Ibex en vermell una vegada que els bancs han reaccionat de cop i per sorpresa a l'alça. Bankia i la resta d'entitats han pujat entre un 2% i un 3% aquest matí. No obstant això, ara estan perdent impuls en una sessió molt volàtil i erràtica.

Tornant a IAG, els analistes tècnics de Bolsamanía remarquen que "continua sent baixista sense contemplacions". "De moment, les alces superiors al 20% de les últimes setmanes encaixen dins del que és un simple 'pul back' cap a la primera de les resistències, abans suport: la zona dels 1,20-1,22 euros. Aquí s'ha frenat el rebot. Per poder deixar la porta oberta a veyre algun canvi en aquest títol, com a mínim ha de construir un primer màxim creixent. El que implicaria saltar per sobre de la resistència que presenta en els màxims de setembre: els 1,684 euros. I mentrestant no tindrem res, simples rebots contra tendència i poc més", explica José María Rodríguez, expert de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador