ep ronaldo nazario embajador de banco santander en la presentacion de las actividades por la final
BANCO SANTANDER - Archivo

Mistral Iberia Real Estate, SOCIMI participada pels futbolistes Ronaldo Nazario, Fernando Llorente i Juan Manuel Mata sortirà aquest dimecres, 16 d'octubre, a cotitzar al Mercat alternatiu Borsari (MAB), segons ha informat aquesta institució.

La companyia, que es dedica a invertir en altres socimis, s'estrenarà en borsa a 1 euro per acció, preu que implica valorar l'empresa en 22 milions d'euros.

Mistral serà la divuitena empresa que s'incorpora al MaB aquest any. Es tracta d'una empresa dedicada a invertir en altres socimis ja cotitzades i especialitzades en diferents tipus d'actius, amb la finalitat de tenir una cartera diversificada del sector immobiliari.

S'estrena en borsa a 1 euro per acció, preu que implica valorar l'empresa en 22 milions d'euros

La SOCIMI té entre els seus principals socis els futbolistes Ronaldo Nazario, amb una participació del 12,2% en el seu capital, Mata, amb un 11,2%, i Llorente, amb un altre 9,09%.

Mistral Iberia Real Estate sortirà a cotitzar amb una cartera de participacions que integra un percentatge del 5,15% a la SOCIMI hotelera Atom, un 16,95% de Dom Actius Socimi, un 2,33% de la companyia d'oficines ARIMA Real Estate, un 10,43% d'Inbest Prime i Immobles i un 0,22% de la SOCIMI de centres comercials Lar Espanya.

La SOCIMI dels futbolistes no descarta adquirir directament algun immoble, però assegura que la seva estratègia se centrarà en "maximitzar els ingressos que li generi la inversió en altres SOCIMI a mitjà termini i mantenir un perfil de risc baix en la inversió". Així, la seva política de negoci a futur passa per formar "aliances estratègiques amb companyies immobiliàries espanyoles que desenvolupin, posseeixin o gestionin actius d'alta qualitat".

APROFITAR L'EXPERIÈNCIA DE SOCIS

D'aquesta manera, la SOCIMI considera que serà capaç d'"obtenir accés al sector immobiliari espanyol mitjançant l'aprofitament de l'experiència dels seus socis", segons s'indica a fullet explicatiu del seu salt al MAB. Així, Mistral considera que podrà proporcionar als seus accionistes "els rendiments derivats de la inversió en carteres d'actius immobiliaris d'alta qualitat i òptimament gestionats".

Al capítol financer, la SOCIMI presenta un deute de 5,60 milions d'euros, xifra que llança un palanquejament ('loan to value') del 13,37%, un percentatge "acceptable" per a l'empresa, atès que s'ha fixat com a límit un 40%.

contador