blackstone
Archivo Bolsamanía

Törbel Investments, la nova SOCIMI del fons nord-americà Blackstone, debutarà aquest dijous al Mercat Alternatiu Borsari (MaB) a un preu d’11,45 euros per acció, xifra que dona a la companyia un valor de mercat de 92.200.000 d'euros.

  • 10,00€
  • -11,30%

Törbel, que serà la segona SOCIMI que gestionarà Anticipa Real Estate, compta a la seva cartera amb 2.495 actius, 2.165 dels quals són habitatges i habitatges unifamiliars, i la resta són locals comercials, places d'aparcament i trasters, que tenen un valor de mercat global de 218 milions d'euros.

Ho farà amb una cartera de 2.495 actius, de les quals 2.165 són habitatges

Aquests actius estan repartits per tot Espanya, si bé, és la Comunitat Valenciana la que concentra el major gruix, amb un 36,5% del total entre les províncies de València i Alacant, seguida de Catalunya, amb un 17,8%, i Madrid amb un 15,9%, i el 30% restant se situa a Andalusia i Castella-La Manxa.

Tots aquests actius, l'ocupació dels quals se situa al voltant del 58% i el 42% restant busca inquilí, procedeixen de la cartera 'Empire', que Blackstone va comprar entre 2016 i 2017 a Banc Sabadell, i estan gestionats per la seva filial Anticipa.

Anticipa Real Estate es va constituir el 2014 després de passar a mans de Blackstone, i des de llavors ha anat evolucionant i ha passat de ser de 'servicer' que gestionava actius per a tercers a ser una plataforma de gestió immobiliària i de préstecs hipotecaris, tot això amb l'objectiu d'esdevenir la gestora de lloguer residencial de referència a Espanya.

Törbel és la quarta SOCIMI residencial que Blackstone treu a borsa a Espanya després de Fidere Patrimoni, Corona Patrimonial i Albirana Properties.

Noticias relacionadas

contador