deutsche-bank-aurait-ignore-des-transactions-suspectes-de-trump
16,66€
  • 1,26€
  • 8,18%

La Comissió de Valors i Borsa nord-americana (SEC, per les sigles en anglès), ha multat amb 16 milions de dòlars Deutsche Bank per violar les lleis de corrupció als EUA en contractar familiars de funcionaris de governs estrangers per retenir negocis. El regulador dels mercats ha arribat a un acord amb l'entitat alemanya per resoldre aquests càrrecs.

Segons la SEC, Deutsche Bank va contractar familiars poc qualificats de funcionaris estrangers a Àsia i Rússia, a petició d'aquests, cosa que suposa una violació de la Llei de Pràctiques Corruptes a l'Estranger, informa Reuters. El regulador ha confirmat la multa en un comunicat, en què explica que el major prestador alemany ni va admetre ni va negar les conclusions que han portat a la imposició de la multa.

"Deutsche Bank va brindar una cooperació substancial a la SEC en la seva investigació i ha implementat nombroses mesures correctives per millorar les pràctiques de contractació del banc", ha assenyalat un portaveu de l'entitat. Una cosa que ha confirmat la SEC, que ha dit que el banc ha adoptat àmplies mesures correctives per fixar el compliment de la contractació i els controls comptables interns.

Segons la SEC, entre 2006 i 2014 Deutsche Bank va emprar familiars d'executius que treballaven en empreses estatals, amb l'"objectiu principal" de generar negocis per a l'empresa, com les ofertes públiques inicials. Així mateix, el regulador ha arribat a la conclusió que els empleats de l'entitat alemanya van crear llibres i registres falsos que ocultaven pràctiques de contractació corruptes i, a més, no documentaven ni registraven amb precisió certes despeses relacionats, cosa que violava els llibres i registres i les regles de controls comptables interns.

L'acord preveu una multa total de 16 milions de dòlars, que inclou la devolució de 10,8 milions, interessos de 2,4 milions i una multa civil de 3 milions, ha explicat la SEC.

Noticias relacionadas

contador