• Els 'curts' retallen el 5,51% del capital
  • El valor es dispara un 77% des dels mínims anuals marcats el juny
sacyr632x175

Sacyr ha ressuscitat en borsa. El valor es dispara un 77% des dels mínims anuals marcats amb l'onada de vendes en renda variable del 24 de juny, en conèixer-se el resultat del Brexit. En les últimes cinc jornades s'anota un altre 5%, amb pujades aquest dimecres de més de l'1%. No obstant això, aquest comportament en el parquet no és suficient per allunyar als baixistes, que mantenen la pressió en màxims des de febrer.

  • 3,71€
  • 0,76%

Amb el rebot de la segona meitat de l'any, Sacyr esborra les pèrdues dels primers mesos de 2016 i puja en l'acumulat un 15%. El Comitè Tècnic Assessor de BME va treure a la constructora de l'IBEX-35 just abans que marqués mínims anuals. Al costat d'OHL, tots dos grups van sortir per donar entrada a Cellnex i Viscofan.

Així, la remuntada de Sacyr s'ha produït fora del selectiu de la Borsa de Madrid. I no ha impedit que surti del radar dels baixistes, que segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) mantenen un agregat de posicions curtes del 5,51%, el més alt des de febrer. Llavors van començar a replegar-se, fins a baixar l'aposta al 2,75% del capital al setembre, data des de la qual tornen a incrementar la pressió.

L'aposta més decidida aquesta del hedge fund Marshall Wace, amb un 1,39%. Un clàssic entre les dades que publica el regulador, igual que el hedge fund Oxford Asset Management, que en aquest cas té una posició curta del 0,79% del capital. Per la seva banda, la pressió de Systematica Investments equival al 0,7% del capital, i la de AHL Partners al 0,78%.

La companyia va presentar els seus resultats trimestrals el passat 10 de novembre, amb un benefici de 89 milions d'euros, que es va incrementar un 25,6% respecte a l'any anterior, si no es té en compte la venda de Testa.

contador