ep archivo   planta de ercros
ERCROS - Archivo

El grup químic portuguès Bondalti, mitjançant la seva filial espanyola Bondalti Iberica, ha llançat una oferta pública d'adquisició (OPA), de caràcter voluntari, sobre la totalitat de les accions del grup químic Ercros a un preu de 3,60 euros per acció.

  • 3,51€
  • 0,29%

La companyia va tancar la jornada passada als 2,56 euros, per la qual cosa la prima oferta és del 40,6%. Per tant, l'import total màxim a satisfer és de 329,17 milions d'euros. El preu de l'oferta es pagarà en efectiu íntegrament.

Bondalti és la major empresa química portuguesa i està controlada pel seu president, João de Mello.

Al moment de llançar l'OPA sobre Ercros, no controlava cap participació accionarial a la companyia, tot i que ha afegit que "disposa dels compromisos de deute i de recursos propis necessaris" per finançar la compra, ja que compta amb un aval bancari emès per Banco Santander.

L'oferta està "condicionada a aconseguir una acceptació superior al 75% del capital i que s'obtinguin totes les autoritzacions regulatòries i governamentals pertinents", ha precisat Bondalti.

UNA OPERACIÓ INDUSTRIAL

Bondalti també ha mostrat la seva "plena confiança" en l'actual equip gestor d'Ercros i s'ha compromès a "mantenir l'ocupació i la presència d'Ercros a Catalunya, el País Valencià, Aragó i la Comunitat de Madrid, així com la seva seu a Barcelona".

"Amb aquesta operació, de marcat caràcter industrial, es crearà un grup amb la dimensió i les capacitats tècniques necessàries per competir amb els principals actors del sector, augmentar la inversió en innovació contínua i sostenibilitat i anticipar-se als desafiaments que afronta la indústria química europea", ha explicat la companyia portuguesa.

GRUP BONDALTI

Bondalti ha assenyalat que "és un grup industrial portuguès amb arrelament a Espanya des de fa més de 20 anys i compta amb el suport financer d'un grup familiar de primer nivell com a Grupo José de Mello, amb un llegat històric de més de 120 anys, 1.255 milions d'euros de facturació el 2022, 2.400 milions d'euros en actius i més de 14.800 persones”.

Bondalti s'ha definit com "un grup familiar, un dels més importants de Portugal, amb una sòlida base accionarial i que fa diverses generacions que està realitzant inversions a llarg termini que creen ocupació i tenen un impacte positiu sostenible a la societat".

Actualment, compta amb una presència contrastada al mercat espanyol, on ocupa més de 200 persones. Actualment, compta amb dues unitats productives, una a Torrelavega (Cantàbria) i una altra a Alfaro (La Rioja), així com un centre logístic a Vigo. A més, té 4 oficines (Barcelona, Madrid, Pontevedra i Logronyo).

Bondalti desenvolupa dues línies principals de negoci: l'àrea de productes químics i l'àrea de tractament de l'aigua. "Amb aquesta operació de marcat caràcter industrial, i una vegada exclosa de negociació, Ercros formarà part d'un grup industrial amb una sòlida posició financera i estructura accionarial", ha assenyalat en nota de premsa.

"PROPOSTA FINANCERA MOLT ATRACTIVA"

João de Mello, president de Bondalti, ha explicat que “la unió amb Ercros permet formar un grup amb la dimensió i el múscul financer necessaris per fer front als desafiaments que afronta la indústria química europea. Considerem que l'oferta representa una proposta financera molt atractiva per als accionistes actuals, així com per a la companyia en si mateixa, que es beneficiarà de l'experiència i la solidesa financera d'un soci industrial com Bondalti”.

"Això enforteix l'estratègia de creixement i la competitivitat de la companyia als mercats, aconseguint guanyar escala i sumar un equip de professionals de primer nivell com és el d'Ercros", ha conclòs João de Mello.

Noticias relacionadas

contador