ep firma del nuevo convenio colectivo de dia
DIA

A prop de 15.000 treballadors de Dia a Espanya es veuran beneficiats per la pujada salarial que la companyia i els sindicats Fetico, CCOO i UGT FeSMC han ratificat aquest dijous mitjançant la signatura del V Conveni Col·lectiu de Grup Dia, que tindrà vigència fins al proper 31 de desembre del 2024.

Dia

  • 0,01€
  • -1,55%

L'acord inclou, a més de les pujades de sou d'entre un 8% i un 12% per als treballadors de botigues i magatzems el 2023 i el 2024, dues gratificacions extraordinàries addicionals per al període de validesa del pacte. La primera puja fins als 350 euros i beneficiarà els col·laboradors amb un salari anual fix de fins als 23.847 euros. La segona bonificació estarà lligada als resultats de la companyia el 2024.

"Aquest és un gran moment en el nostre procés de transformació. Vull agrair a tots i cadascun dels membres dels nostres equips en botigues, magatzems, oficines i les seves respectives representacions sindicals el seu sacrifici, compromís, treball dur i paciència en aquests últims 3 anys tan difícils per a l'empresa”, ha afirmat Ricardo Álvarez, CEO de Dia España.

Una altra de les millores que inclou aquest V Conveni Col·lectiu serà l'ampliació del Pla de Retribució Flexible a tots els treballadors de magatzems i botigues al llarg del 2023, així com la possibilitat de gaudir del descompte de treballador amb qualsevol mitjà de pagament. Així mateix, es manté la jornada màxima anual de treball efectiu en 1.784 hores i l'aposta de Dia amb l'estabilitat laboral, mantenint el llindar de contractes indefinits en un mínim del 85% de la plantilla global.

D'altra banda, Dia ha assumit un "compromís rellevant" respecte a les jubilacions parcials de treballadors de magatzem de més de 63 anys i amb més de 15 anys d'antiguitat.

A més, en matèria de violència de gènere, la companyia ha reforçat la seva actuació mantenint les mesures de protecció establertes a l'anterior conveni i intensificant el protocol contra l'assetjament sexual.

"Hem hagut de prendre moltes difícils decisions, treballar dur i creure sempre en la recuperació de l'empresa a través de la humilitat i la feina ben feta. Gràcies a aquest treball conjunt ens hem guanyat arribar al dia d'avui quan podem fer aquesta pujada salarial històrica per a Dia de manera responsable i sostenible", ha conclòs Álvarez.

Noticias relacionadas

contador