ep imagen de la sede corporativa de grupo dia
DIA

Les vendes netes de DIA van créixer un 12,6% fins al setembre i van assolir els 5.500 milions d'euros. La companyia ha assenyalat que aquest increment confirma la seva entrada "en un nou període d'acceleració cap al creixement anunciat al mes d'agost". Les vendes brutes sota ensenya van pujar un 2,4% durant el període.

Dia

  • 0,01€
  • 0,78%

DIA ha explicat que el creixement es recolza en la nova proposta de valor per al client, "plenament desplegada a Espanya i Argentina". Des de l'inici del procés de transformació, a Espanya ja s'han remodelat 1.452 botigues i s'han realitzat 44 obertures, xifra que representa el 78% de les botigues de proximitat, un 69% de les quals estan gestionades per franquiciats. Per la seva banda, Argentina ja ha renovat 375 botigues i ha realitzat 85 obertures, xifra que representa el 48% del seu parc sota el nou model i el 73% de la seva xarxa està gestionada per franquiciats.

Fins al mes de setembre, les vendes comparables (like-for-like) van créixer un 5,2% i han estat positives a tots els mercats, amb una "forta millora" a Espanya i Argentina (5,9% i 3,7 %, respectivament, destacant el 12,8% d'Espanya al tercer trimestre de l'any), i un bon exercici al Brasil i Portugal (7,1% i 2,3%, respectivament), ha explicat DIA en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Espanya ha registrat durant els primers nou mesos de l'any un creixement de 4,1% de les vendes netes, malgrat que la xarxa de botigues s'ha vist reduïda en un 3,3% respecte al mateix període del 2021. Portugal registra una disminució de l'1,1% a les vendes netes, amb una reducció de la xarxa de botigues del 6,2%.

De les 5.720 botigues del grup al tancament del tercer trimestre de l'any, la companyia compta amb 2.068 botigues que operen sota el nou model i que representen el 53,5% de la seva xarxa de proximitat. Per països, Espanya té 1.496 botigues operant sota el nou model; Argentina en té 460 i Portugal, 112.

El nombre de tiquets segueix augmentant, amb un creixement del 6,6% durant els primers nou mesos de l'any a nivell grup, davant la reducció d'un 1,3% de l'import de la cistella mitjana.

El creixement de les vendes netes al tercer trimestre de l'any ha permès confirmar el punt d'inflexió que avancem a l'agost, constatant els fruits de la redirecció del negoci que va començar el 2019 i obrint una nova fase d'acceleració al creixement. Això s'ha aconseguit en el desafiant context en què s'està desenvolupant l'exercici gràcies a una orientació clara i un equip lliurat i compromès”, ha declarat Martin Tolcachir, CEO del Grup DIA.

"A l'últim trimestre de l'any continuarem avançant al nostre full de ruta. Confiem en el rumb del nostre model de negoci, ja que l'augment en el nombre de tiquets i el pes de la marca DIA posa en valor que la nostra essència, la proximitat, és la palanca estratègica adequada també en un entorn com l'actual”, ha afegit.

Noticias relacionadas

contador