luis enriquez vocento
Vocento

El Consell d'Administració de Vocento ha acordat la sortida de Luis Enríquez Nistal com a conseller delegat, en considerar complerta la seva etapa a càrrec del grup de comunicació des del seu nomenament el juliol de 2011. La decisió tindrà efectes des de la finalització de la Junta General Ordinària de Accionistes convocada per al 23 d'abril del 2024, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les accions de Vocento s'han arribat a disparar més del 15%, fins als 0,90 euros, però la pujada ara s'ha moderat fins al 3,8%, fins als 0,758 euros.

  • 1,02€
  • -4,98%

"Als efectes de garantir la plena funcionalitat de la direcció de la companyia, durant el període de temps que es necessiti des de l'efectiva desvinculació d'Enríquez fins que es completi el procés de designació de la persona que el substitueixi, serà Iñaki Arechabaleta, actual adjunt al conseller delegat, que assumirà la funció de primer executiu del grup”, ha detallat l'empresa.

El Consell ha agraït a Enríquez la seva dedicació durant els darrers 13 anys, i la seva "inestimable aportació" per reforçar Vocento en el lideratge de la premsa generalista i regional a Espanya, i desenvolupar la seva estratègia de diversificació.

Sota el mandat d'Enríquez, s'han consolidat les quatre grans àrees de diversificació del grup (Classificats, Serveis digitals, Agències i Gastronomia) i "s'ha reforçat el lideratge de Vocento en premsa regional i generalista. El conseller delegat sortint deixa, a més, una empresa amb una posició financera diferencial que permet a Vocento mantenir obertes totes les seves opcions estratègiques”, ha subratllat l'empresa.

"Durant més d'una dècada, Luis ha sabut dirigir Vocento amb brillantor i fermesa cap a la digitalització i el creixement en un perímetre proper a la comunicació i complementari amb els mitjans. Els resultats hi són. Ara comencem un nou cicle de consolidació de les àrees de diversificació i d'integració de les noves oportunitats que la digitalització i la intel·ligència artificial suposen per al grup. Agrairem sempre a Luis la seva feina extraordinària", ha afirmat el president de Vocento, Ignacio Ybarra.

"Tenim un equip molt sènior i molt motivat que mantindrà el rumb de l'empresa amb la professionalitat que sempre ha demostrat", ha dit Ybarra.

contador