ep stephan ducharme
EUROPA PRESS - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,57%

LetterOne, el fons que controla un 29% del capital de DIA, ha guanyat la batalla al Consell de la companyia. El principal accionista de la cadena tenia la partida guanyada abans de les votacions a causa del baix quòrum que ha reunit la junta. En segona convocatòria, la cita anual amb els accionistes s'ha constituït amb un 54,4% del capital, enfront del 60% d'assistència mitjana dels últims anys. Per tombar els plans del Consell i tirar endavant el seu pla, LetterOne tenia prou amb el seu 29%.

El pla de LetterOne, una ampliació de capital de 500 milions recolzada pel fons del magnat rus a un preu de 0,10 euros i condicionada a obtenir un acord amb els bancs per refinançar el deute fins al 2023, ha estat el primer a votar-se. Després de més de 15 minuts de recompte de vots, la proposta de LetterOne ha quedat aprovada. El percentatge amb el qual s'ha imposat finalment el fons de Fridman no ha estat comunicat.

Els accionistes han aprovat també els comptes, reducció del nombre de consellers i designació de Jaime García-Legaz com a conseller independent. La junta de DIA ha votat en contra de la reducció i ampliació de capital proposada pel Consell. La companyia ha de publicar el fet rellevant amb l'acta de la junta on es veuran les votacions a tots els punts proposats.

Després de l'acte, ni els representants de DIA ni els de LetterOne han volgut fer declaracions. El Consell de DIA té previst reunir-se aquesta tarda per abordar el resultat de la junta.

LETTERONE ES DEFINEIX COM LA MILLOR OPCIÓ

Durant la seva intervenció com a accionista, LetterOne ha recordat els seus plans i s'ha 'venut' com la millor opció per a la companyia. "Sol·licitem a la resta dels accionistes que donin suport al pla de LetterOne i rebutgin l'ampliació proposada pel Consell de DIA, fortament condicionada i que incrementaria la dilució dels accionistes". La petició als accionistes de Stephan DuCharme, soci director d’L1 Retail i mà dreta de Mikhaïl Fridman en DIA, ha estat clara. El fons ha subratllat que el seu pla és el que més certesa ofereix per al futur de la companyia i que la seva OPA voluntària és una sortida per a aquells inversors que ja han perdut una gran quantitat de diners amb el deteriorament de l'acció de la companyia.

"Els accionistes han de prendre una decisió important: donar suport al pla de rescat integral i mantenir així la possibilitat de l'OPA voluntària, o donar suport al Consell, amb un pla que si es porta a terme poden provocar la retirada de l'OPA d’L1", adverteix el directiu d’L1.

DuCharme ha reiterat que l'ampliació de capital de 600 milions que pretén realitzar el Consell, i davant la qual els accionistes han de donar avui la seva opinió, té un gran efecte dilutiu per als accionistes ja que una de les mesures que volen adoptar és la reducció del valor nominal a un cèntim, enfront del valor de 0,10 euros al que LetterOne preveu fer la seva ampliació de capital de 500 milions.

A més, el directiu ha destacat que si es recolza el pla del Consell, l'OPA voluntària que han llançat i el pla a cinc anys per donar la volta a la companyia poden desaparèixer. "L1 ha presentat un pla de rescat integral que aborda les necessitats a curt termini i a llarg de la companyia", ha indicat DuCharme en referència als seus plans per a la companyia que passen per fer-se amb el control de DIA a través de l'OPA, adreçada al 70% que no controla i amb la condició que el 35,5% dels accionistes l'accepti i no es realitzi una ampliació de capital abans de la seva conclusió.

LetterOne ha demanat als accionistes presents que votin en contra de l'operació acordió plantejada pel Consell, a causa de la incertesa que genera per al futur de la companyia, i que donin suport el seu pla.

contador