sunaccb11

La promotora xinesa Sunac China Holdings ha sol·licitat la protecció del Capítol 15 de la llei de Fallides dels Estats Units davant dels seus creditors en un tribunal de fallides del país, segons informa Bloomberg. La companyia ha pres aquesta decisió en un intent de protegir els seus actius mentre conclou la reestructuració del deute a l'estranger.

Aquests esforços internacionals requereixen de vegades una petició del capítol 15 en el curs de la finalització d'una reestructuració. La sol·licitud de Sunac té per objecte obtenir l'aprovació del tribunal dels EUA per validar la votació dels creditors de dilluns, va dir la companyia en una declaració.

El seu rival xinès Evergrande Group, que també està treballant per reestructurar el seu deute a l'estranger, va presentar al mes passat la seva pròpia sol·licitud per acollir-se al Capítol 15. Evergrande, l'impagament del qual el 2021 va accelerar la crisi del deute immobiliari del país, va qualificar la mesura de "procediment normal", ja que els seus bons en dòlars es regeixen per la legislació de Nova York. Alguns bons de Sunac també ho estan.

Sunac, setzè promotor immobiliari de la Xina per vendes contractades, va incomplir per primera vegada el pagament d'un bo en dòlars el maig del 2022, enmig de la crisi que viu el sector a la Xina, amb una forta caiguda de les vendes i una escassetat de liquiditat en els darrers anys, i davant els esforços del Govern per frenar el creixement del palanquejament immobiliari.

Noticias relacionadas

contador