ep concentracion de trabajadores de acciona
EUROPA PRESS

Els treballadors d'Acciona Facility Services, subcontractada per Nissan a les plantes de Barcelona, faran una vaga indefinida a partir d'aquest dimecres per reclamar els mateixos drets que els que han obtingut els seus companys de fàbrica de la multinacional nipona, segons informa Europa Press.

  • 120,10€
  • 2,21%

Ho fan després que la direcció d'Acciona Facility Services rescindís el seu contracte amb Nissan i plantegés un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERO) per a uns 500 treballadors, repartits entre les plantes de la Zona Franca de Barcelona i Sant Andreu de la Barca (Barcelona).

La vaga dels treballadors d'Acciona Facility Services arriba després que comencessin a mobilitzar-se el dilluns, dia en què arrencava el període de consultes de l'ERO.

Primer, van protestar al davant de l'entrada de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, des de les 05.00 hores del dilluns fins a les 08.00 hores, acció a la qual es van sumar alguns empleats de l'automobilística, sense accedir a l'interior de l'edifici.

A partir de les 09.00 hores, es van desplaçar al davant de l'hotel Catalonia La Maquinista, on es va celebrar la primera reunió de negociació per a l'ERO.

Aquesta va ser la primera jornada de protestes dels empleats d'Acciona Facility Services, que preveuen un calendari de mobilitzacions setmanal fins que s'arribi a un acord amb la companyia, com van fer els treballadors de Nissan durant mesos.

Noticias relacionadas

contador