• Amb aquesta venda, Abu Dhabi National Oil ha adjudicat el 40% de la participació que s'oferia en les dues concessions
cbpetroleoextracion short

La companyia estatal petroliera xinesa, CNPC, ha comprat a Abu Dhabi National Oil (ADNOC) el 10% de dues concessions de petroli i gas natural, segons ha anunciat aquest dimecres ADNOC en un comunicat. En concret, són les concessions en mar oberta de Lower Zakum i Umm Shaif i Nasr.

Amb aquesta venda, ADNOC ha adjudicat el 40% de la participació que s'oferia en les dues concessions. PetroChina, filial cotitzada de CNPC, va pagar 575 milions de dòlars per entrar a la concessió Umm Shaif i Nasr i, d'altra banda, va aportar 600 milions per entrar a Lower Zakum, segons ha informat la pròpia companyia estatal d'Abu Dhabi.

D'altra banda, Abu Dhabi National Oil ha afegit que les dues concessions seran operades per ADNOC Offshore, en nom de tots els socis. Al febrer de 2017, CNPC va rebre una participació del 8% en la concessió en terra d'Abu Dhabi, operada per ADNOC Onshore. També té una participació del 40% en la concessió d'Al Yasat amb ADNOC.

CNPC s'uneix a la italiana Eni (10%) i la francesa Total (20%) en la concessió Umm Shaif i Nasr, i a la índia ONGC Videsh-consorci (10%), Inpex del Japó (10%), Eni (5%) i Total (5%) en Lower Zakum. ADNOC ha retingut una participació majoritària de 60% en les dues concessions.

Per atraure noves inversions, Abu Dhabi Marina Operating Company (ADMA) s'ha dividit en tres noves concessions: Lower Zakum, Umm Lulu i Satah al-Razboot (SARB), i Umm Shaif i Nasr. Amb els seus nous socis, ADNOC espera elevar la producció a 1.125.000 de barrils per dies, des dels gairebé 700.000 barrils per dia.

Noticias relacionadas

contador