urbascb2
0,00€
  • 0,00€
  • 2,44%

La junta general d'accionistes d'Urbas, celebrat dissabte passat, ha donat suport al pla estratègic de la companyia, al qual s'inclou una ampliació de capital de fins a 39 milions d'euros i la reducció del seu deute financer, dins el pla de sanejament i consolidació de la promotora.

Urbas ampliarà capital mitjançant capitalització de deute. Aquesta ampliació es formalitzarà mitjançant la subscripció de nous títols a un valor de 0,0125 euros per acció: 0,010 de valor nominal amb una prima d'emissió de 0,0025 per cada acció, calculats considerant el valor real de la companyia.

Això reflecteix "la confiança actual del mercat en la bona marxa del valor i en el seu potencial creixement", expliquen alhora que destaquen que tant el president com la resta de membres del Consell d'Administració acudiran a l'ampliació capitalitzant els seus deutes.

El president d'Urbas, Juan Antonio Acedo Fernández, ha destacat el valor d'aquesta ampliació de capital, que "ajudarà a consolidar el nostre balanç i, sobretot, a seguir disminuint el nostre deute". El màxim directiu de la promotora també va explicar el pla estratègic que l'empresa executa amb l'horitzó el 2024, amb la posada en valor dels actius i la reorganització i reducció del seu deute com a eixos principals de treball, un plantejament recolzat pels accionistes de la companyia.

El president i la resta de membres del Consell d'Administració acudiran a l'ampliació capitalitzant els seus deutes

Per la seva banda, dins del pla estratègic d'Urbas hi ha la reducció del seu deute. La companyia té la intenció de reduir-la aproximadament en un 50% al llarg d'aquest 2019, des dels 195 milions de l'exercici passat. Aquesta reducció impactarà positivament en el valor net, que s'elevarà a més d'un 10% i superarà els 450 milions previstos per a finals d'any, "col·locant la promotora en una posició sòlida per abordar noves inversions". A més, també preveu un primer lliurament de dividend als seus accionistes a partir de 2022.

"Durant el primer trimestre de l'any, les nostres comptes han llançat xifres positives, cosa que dona fe de la consolidació del pla que estem duent a terme i que garanteix la continuïtat del negoci", va destacar el president. La cartera de sòl de la companyia té més de 17,5 milions de metres quadrats i un estoc per a unes 11.500 habitatges tant en sòl urbà com urbanitzable.

La junta general ordinària d'accionistes d'Urbas també va ratificar els comptes anuals individuals i consolidats i la gestió social corresponents a l'exercici 2018. Així mateix, es va aprovar amb caràcter consultiu l'Informe Anual sobre la política retributiva del Consell d'Administració.

Noticias relacionadas

contador