ep brufau alerta del alto impacto deconflictosvenezuelalibialos precioslos hidrocarburos
EUROPA PRESS - Archivo
14,68€
  • -0,01€
  • -0,03%

La investigació sobre les activitats delictives de l'excomissari José Manuel Villarejo, que ja ha esquitxat dos grans de l'IBEX -BBVA i Iberdrola- involucra ara Repsol. Segons recull La Informació aquest divendres, el magistrat Manuel García Castelló investiga en una peça separada del cas Tándum els detalls de la presumpta relació laboral entre la petroliera i l'entramat empresarial de Villarejo.

La Informació afegeix que la investigació encara és incipient i que tracta d'indagar en si la companyia va contractar els serveis de l'empresa de l'excomissari, Grup Cenyt, en un moment en què Sacyr volia fer-se amb el control de Repsol.

Sota la presidència de Luis del Rivero, Sacyr Vallehermoso va arribar a un pacte amb la mexicana Pemex per desbancar Antoni Brufau, president de Repsol, amb qui estava enfrontat. Els fets es remunten a finals de 2011 i 2012, quan Sacyr tenia una participació del 20% de capital. Pemex tenia llavors una participació del 10%.

Repsol ja és la tercera gran empresa de l'IBEX que es veu esquitxada per la investigació a Villarejo. BBVA va ser la primera i Iberdrola està patint també aquesta situació.

Aquest dijous es va saber que l'energètica ha iniciat accions penals contra el seu exempleat, José Antonio de l'Olmo, a qui considera autor d'un suposat informe intern que acusa la direcció de la companyia presidida per Ignacio Sánchez Galán per "ordenar espionatges i usar factures falses i de la qual cosa l'empresa no té cap constància als seus arxius", segons ha explicat la companyia a través d'un comunicat.

De moment, les investigacions continuen recollint informació sobre els clients que va tenir Villarejo. Apunten que hi va haver delictes de suborn, revelació de secrets i, fins i tot, corrupció entre particulars.

Noticias relacionadas

contador