• Eleva un 6% el dividend i dona un segon conseller al grup mexicà Financcess
ep pere vinolas consejero delegadocolonial
COLONIAL

Colonial abordarà una ampliació de capital per import d'uns 180 milions d'euros per escometre la seva anunciada fusió amb Axiare, amb la qual conformarà la primera empresa d'edificis d'oficines en lloguer del país.

  • 17,96€
  • 1,81%
  • 5,56€
  • 1,92%

En virtut de l'operació, la companyia emetrà 19,27 milions de noves accions amb les quals abordarà el bescanvi de títols amb Axiare amb el qual materialitzarà la integració.

Eleva un 6% el dividend i dona un segon conseller al grup mexicà Financcess

En virtut d'aquest bescanvi, Colonial lliurarà 1,8554 accions pròpies per cada títol d'Axiare, amb la finalitat d'aconseguir el 13,20% del capital d'aquesta socimi que no va aconseguir amb l'OPA que va llançar a finals del passat any.

La companyia que dirigeix Pere Viñolas sotmetrà aquesta ampliació a l'aprovació de la junta general d'accionistes que ha convocat per al proper 24 de maig. Aquesta assemblea serà la primera que la companyia celebri a Madrid, com a conseqüència del trasllat a l'octubre del 2017 de la seu social, fins llavors situada en Barcelona.

Entre la resta de punts de l'ordre del dia de la junta figura precisament l'aprovació de la fusió de les dues empreses, una operació amb la finalitat de "consolidar la posició de Colonial en el sector d'oficines 'prevalgui' i donar resposta als reptes de l'actual sector immobiliari mitjançant l'enfortiment de la posició competitiva i aconseguir una dimensió més gran i eficiència del negoci a Espanya".

No obstant això, Colonial no descarta que la integració generi "duplicitats i incoherències" en la plantilla resultant, en aquest cas contempla escometre un ajust, "implementant en els propers mesos el procediment legal corresponent", segons apunta en la documentació que acompanya a la convocatòria de la junta.

SEGON CONSELLER PER FINANCCESS

A més del procés de fusió amb Axiare, la immobiliària també proposarà el nomenament d'un nou conseller dominical de la companyia en representació del grup mexicà Financcess, primer accionista de Colonial. D'aquesta forma, Financcess passa així a comptar amb dos representants en el consell després que en l'últim any elevés la seva participació en la immobiliària des de de el 13% fins al 18,3%.

Així mateix, l'assemblea de Colonial reelegirà en els seus llocs de consellers a la resta de membres del seu consell, inclosos el seu president, Juan José Brugera i el seu conseller delegat.

ELEVA UN 6% EL SEU DIVIDEND

A més, aprovarà repartir un dividend de 0,18 euros bruts per acció a compte dels resultats del 2017, import que suposa elevar en un 6% l'abonat el passat any.

La companyia destinarà 78,35 milions a aquesta retribució als accionistes després que el 2017 més que dupliqués el seu benefici, que es va situar en un import rècord de 683 milions d'euros, gràcies a l'augment de la seva activitat, la revaloració dels seus actius i els rendiments fiscals derivats de la seva conversió en socimi.

Noticias relacionadas

contador