• L'EBITDA va arribar als 229 milions d'euros, un 4% més
colonial portada3

Inmobiliaria Colonial va obtenir un benefici de 683 milions d'euros el 2017, una xifra que suposa un 149% més que els 274 milions obtinguts l'any passat. La companyia ha aconseguit un creixement dels ingressos per rendes comparables del 4%, fins als 283 milions. Aquestes compten encara Axiare, SOCIMI en la qual recentment va passar a prendre el 86% del capital en virtut de l'OPA que va llançar sobre l'empresa.

  • 5,56€
  • 1,92%

Els ingressos per rendes comparables han augmentat a Espanya un 5%, gràcies al fort resultat de la cartera de Barcelona amb un augment del 10%. La cartera de Colonial a París ha augmentat un 4% recolzat en contractes signats als edificis d'Edouard VII, #Cloud i Percier.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) recurrent de Colonial va ascendir als 229 milions d'euros, xifra un 4% superior a la del mateix període de l'any anterior. "S'ha registrat un ingrés en l'epígraf d'impost de societats per un import de 23 milions d'euros, a causa de la retrocessió de determinats impostos meritats associats a la plusvàlua latent de determinats actius, com a conseqüència de l'acolliment al règim SOCIMI", indica la companyia.

El valor dels actius de Colonial al tancament de l'exercici 2017 ascendeix als 9.282 milions d'euros, un augment del 12% en actius comparables. "Incloent-hi l'impacte de les noves adquisicions net de la venda d’IN/OUT, l'augment ha estat del 15% interanual", aclareix la SOCIMI.

Un exercici marcat per la seva OPA sobre Axiare. Un fet que marca el futur de la SOCIMI. "Amb el control del 87% d’’Axiare, el Grup Colonial reforça l'estratègia de creixement per als propers anys, oferint un atractiu recorregut en valor per als accionistes sobre la base de la combinació de les dues companyies", apunta la companyia al seu comunicat.

Colonial repartirà un dividend de 0,18 euros bruts per acció aquest any a compte dels resultats de 2017, import que suposa un augment del 9% respecte al distribuït a l'any anterior.La companyia torna a elevar la retribució als socis en el tercer pagament de dividend que realitza després de recuperar-lo el 2016 després de deu anys en suspens.

Els analistes de Bankinter consideren que aquests comptes tindran un impacte molt lleu en la cotització. "Les principals xifres operatives són lleument inferiors a les expectatives pel descens de rendes a París (-1%). Tanmateix, estimem que la retallada de la cotització hauria de ser modest, ja que la reduïda taxa de desocupació (4%), l'increment mitjà de +9% en les renovacions de contractes signats el 2017 i el creixent pes de Madrid a la cartera d'actius (mercat amb més potencial d'increment de rendes) ofereixen bones perspectives per a 2018", indiquen.

Noticias relacionadas

contador