ep economia- abengoa extiendeplazocierresu reestructuracion financieraproximo 11abril
EUROPA PRESS - Archivo

Una vintena de guàrdies civils registren des de fa una mica més d'una hora la seu central d'Abengoa a Palmas Altas per ordre d'un jutjat de l'Audiència Nacional que ha decretat el secret de sumari, segons informa Cadena Ser.

El registre s'està duent a terme a l'edifici de presidència i la seu central on es troben els serveis de comptabilitat de la companyia. Els comitès d'empresa estan sol·licitant informació sobre els fets.

Diario de Sevilla explica que els guàrdies civils pertanyen a la UCO i que han estat desplaçats des de Madrid. El citat diari afegeix que, només entrar, els agents han demanat als treballadors que no toquin ni els ordinadors ni res a les seves taules i que hi posin cadascun sobre el document nacional d'identitat.

Els agents estan requisant alguns ordinadors i reclamen informació d'exercicis antics, des de 2007. Entre la plantilla de la sevillana el sentiment és de "sorpresa i nerviosisme", segons apunten des de l'agència Europa Press. La situació, "ha agafat de sorpresa l'empresa, a l'igual que tots els treballadors", els representants han "escrit" en demanda de detalls als responsables de la multinacional, que per part seva s'haurien compromès a traslladar la informació "quant en sabessin alguna cosa".

L'actuació de la UCO està recolzada per una ordre de la Fiscalia de l'Audiència Nacional en una causa sobre la qual pesa el secret de sumari, segons les citades fonts, ja que aquestes actuacions judicials devien començar el 2016.

Aquell any va estar marcat per la multinacional sevillana pel relleu a la cúpula de l'entitat, accedint ja a finals de novembre d'aquest any Gonzalo Urquijo a la Presidència de l'entitat, presidida entre 1991 i setembre de 2015 per Felipe Benjumea.

contador