ep una senal de prohibido frente a la sede de telefonica a 28 de noviembre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

La Comissió Europea ha aprovat la fusió d'Orange i MásMóvil, que generarà la primera empresa de telecomunicacions a Espanya, per nombre de clients, desbancant Telefónica, i Digi es col·locarà en quarta posició. Com afectarà això Telefónica?

  • 10,65€
  • 1,24%
  • 4,22€
  • 0,76%

"Després d'anys d'incertesa, l'operació i l'acord aconseguit amb Digi permet una clarificació del panorama competitiu a Espanya, encara que pot reduir els ingressos majoristes de Telefónica España", comenten els experts de Bankinter.

Com expliquen, Digi, que ara fa servir la xarxa mòbil de Movistar, podrà optar per fer servir la d'Orange o seguir amb Telefónica. Creuen que és possible que prefereixi no traspassar els seus clients a la xarxa d'Orange.

"Movistar té una xarxa més àmplia (20.515 nodes de 4G a finals del 2022 pels 17.3712 d'Orange, segons la CNMC) i està desplegant més nodes de 5G que els seus rivals. El que sí que és previsible és que Digi intenti negociar una millora del actual contracte amb Movistar (actualment 350 milions d'euros l'any), que acaba al tercer trimestre del 2026. Pel costat de les radiofreqüències, Digi comprarà 60 MHz repartits en tres bandes de 20 MHz que podrà utilitzar a partir del setembre del 2025. Amb aquesta quantitat de freqüències Digi no podrà donar cabuda a tots els seus clients (4,4 milions), encara que sí que podrà reduir parcialment la factura majorista amb Movistar”.

Segons la seva opinió, el "risc ja està descomptat en el preu de Telefónica i elimina altres escenaris més destructius com la venda de més espectre radioelèctric a Digi, que hauria enfortit la xarxa pròpia i per tant la competitivitat per estalviar costos majoristes i oferir preus més baixos".

Tot i això, consideren que això "reduirà parcialment els ingressos majoristes de Telefónica a partir del tercer trimestre del 2026, però es podrien compensar amb la necessitat de Digi d'usar els equips de la xarxa de ràdio de Telefónica", cosa que "asseguraria més a llarg termini a Digi com a client majorista i mitigaria la pèrdua d'ingressos majoristes”.

Noticias relacionadas

contador