valneva 20210913124526

Pfizer ha anunciat que invertirà 90,5 milions d'euros per comprar una participació del 8,1% a l'empresa francesa de vacunes Valneva, alhora que les companyies han comunicat avenços a la seva associació per fer front a la malaltia de Lyme.

  • 3,45€
  • -3,96%

Pfizer comprarà la participació a Valneva, que també està treballant a la seva vacuna contra la Covid-19, a un preu de 9,49 euros per acció, mitjançant una ampliació de capital reservada. Valneva es dispara un 16% a la borsa després de conèixer-se l'operació, fins als 9,27 euros per títol.

El preu de compra per acció s'ha determinat sobre la base del preu mitjà de tancament de les accions de la societat a l'Euronext París durant els 10 dies de cotització anteriors a la data de l'acord. El tancament de la inversió de capital està previst per al 22 de juny.

Valneva i Pfizer han anunciat igualment que han actualitzat els termes del seu acord de col·laboració contra la malaltia de Lyme. Com es va informar el passat 26 d'abril, Pfizer té previst iniciar l'estudi de fase III de la vacuna contra aquesta malaltia, VLA15, al tercer trimestre de 2022. Valneva té previst utilitzar els ingressos de la inversió de capital de Pfizer per donar suport al desenvolupament d'aquesta fase III.

Valneva finançarà ara el 40% dels costos de desenvolupament compartits restants, enfront del 30% de l'acord inicial. Pfizer pagarà a Valneva cànons escalonats que oscil·len entre el 14% i el 22%, enfront dels cànons a partir del 19% de l'acord inicial. A més, els cànons es complementaran amb fins a 100 milions de dòlars en fites pagadores a Valneva en funció de les vendes acumulades. No es modifiquen altres fites de desenvolupament i comercialització primerenca, dels quals queden 168 milions de dòlars, incloent-hi un pagament de 25 milions de dòlars a Valneva quan Pfizer iniciï l'estudi de fase III.

"La inversió de Pfizer en Valneva posa de manifest la qualitat del treball que hem realitzat junts durant els darrers dos anys i és un fort reconeixement de l'experiència de Valneva en matèria de vacunes. Aquest acord contribuirà a la nostra inversió a l'estudi de fase III, limitant alhora l'impacte a la nostra posició de tresoreria", ha declarat Thomas Lingelbach, conseller delegat de Valneva.

Noticias relacionadas

contador