• UniCredit registrarà uns guanys nets de 2.200 milions amb aquesta operació
  • Amundi reforça la seva posició com a líder europeu clar en la gestió d'actius
amundi-et-credit-agricole-immobilier-fusionnent-dans-la-gestion-immobiliere

La companyia francesa de fons, Amundi, comprarà el gestor d'actius Pioneer al banc italià UniCredit, que continua amb el seu pla de reduir costos. Dijous passat, UniCredit venia un 32,8% de Bank Pekao a l'asseguradora polonesa PZU i a un fons de desenvolupament polonès també com a part del pla per augmentar la seva capital. La venda de Pioneer aconsegueix els 3.550 milions d'euros i l'acord es finançarà amb una emissió de deute i accions.

  • -
  • -
UniCredit ha explicat que la venda de Pioneer augmentarà la seva ràtio de capital en uns 78 punts bàsics

Jean Pierre Mustier, recentment nomenat president executiu de UniCredit, continua en la seva obstinació d'impulsar els nivells de capital en el prestador italià. Segons informa Reuters, per Amundi, que és propietat majoritària del banc francès Crédit Agricole, l'adquisició de Pioneer reforçarà la seva posició de lideratge a Europa, la qual cosa es traduirà en estalvi de costos i augment de guanys.

"Pioneer Investments reforçarà l'experiència de Amundi en productes, ampliarà els seus canals de distribució i xarxes i generarà sinergies significatives", va dir Xavier Musca, president d'Amundi, i va afegir: "Això confirma la posició d'Amundi com a capdavanter europeu clar en la gestió d'actius, en termes de grandària i rendibilitat".

Després de l'acord, Amundi tindrà 1.276 milions d'euros d'actius sota gestió, la qual cosa la converteix en la vuitena gestora d'actius més gran del món. Per la seva banda, UniCredit ha explicat que la venda de Pioneer augmentarà la seva ràtio de capital en uns 78 punts bàsics i que registrarà un guany net de capital de 2.200 milions d'euros d'aquesta operació.

Noticias relacionadas

contador