• La majoria de les querelles i denúncies que el fiscal del cas esmenta al seu escrit es dirigeixen contra les dues últimes cúpules del banc
ep angel ron emilio sarachopedro larena
BANCO POPULAR

La història de Banc Popular segueix deixant nous capítols. En aquesta ocasió és la Fiscalia Anticorrupció què reclama l'admissió a tràmit d'una trentena de querelles que es van interposar contra els expresidents de l'Àngel Ron i Emilio Saracho, així com contra els seus respectius consells d'administració, per portar a la fallida l'entitat.

Com apunta Europa Press, la majoria de les querelles i denúncies que el fiscal del cas, Antonio Romeral, esmenta al seu escrit es dirigeixen contra les dues últimes cúpules del banc, sobretot pel que fa a l'operació d'ampliació de capital mitjançant un fullet que no reflectia la realitat de la situació financera. També veu indicis de manipulació del mercat durant l'última etapa de l'entitat.

La Fiscalia ha traslladat el seu escrit al jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, l'instructor encarregat del cas des que el 7 de juny passat s'anunciés que el Banc Santander havia comprat per un euro el Popular. Des de llavors, s'han anat acumulant les querelles i denúncies per part d'organitzacions de consumidors i antics clients, sobretot.

Per contra, les fonts consultades per Europa Press han precisat que la Fiscalia Anticorrupció no ha reflectit al seu escrit al magistrat les denúncies o querelles dirigides contra els òrgans supervisors, Banc d'Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ja que, a més, no argumentaven ni els fets delictius que se'ls podria imputar.

Noticias relacionadas

contador