• La data de lliurament dels bons serà "no més tard" del 15 de desembre d'aquest any
  • El primer pagament de la remuneració es realitzarà el 15 de març de l'any que ve
ep sucursal bancaria banco banco santander oficina bancaria
EUROPA PRESS

Els antics accionistes de Popular podran acceptar els bons de fidelització dissenyats per Santander per compensar-los per l'amortització dels seus títols després de la resolució de l'entitat a partir de demà, 13 de setembre, fins al proper 7 de desembre.

La data de lliurament dels bons serà "no més tard" del 15 de desembre d'aquest any i la seva admissió a negociació tindrà lloc a partir del 15 de gener de 2018.

Així, el primer pagament de la remuneració es realitzarà el 15 de març de l'any que ve, segons detalla el fullet d'emissió d'aquestes obligacions, registrat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dimarts.

L'entitat presidida per Ana Botín va anunciar el passat mes de juliol que compensarà amb bons de fidelització als clients minoristes de Popular que van adquirir accions del banc entre el 26 de maig i el 21 de juny de 2016 que coincideix amb l'ampliació de capital de 2.500 milions d'euros de Popular.

A CANVI DE LA RENÚNCIA A ACCIONS LEGALS

L'import de l'oferta és de 981 milions i, en cas que en sobri una part, es farà servir per a sol·licituds d'altres clients

Per accedir a l'oferta cal renunciar "irrevocablement i incondicional" a emprendre accions legals i reclamacions contra Santander. Si ja s'han iniciat, hauran d’acabar-se.

L'entitat també compensarà els clients que van adquirir obligacions subordinades computables com 'Tier 2' de les emissions del 29 de juliol i del 14 d'octubre de 2011 i les van mantenir dipositades en alguna de les xarxes del Popular a Espanya o de Santander en el moment de la resolució.

Queden exclosos de l'acció comercial tant els membres del consell d'administració de Popular fins a la seva resolució, com les persones vinculades a aquests consellers i els accionistes que, individualment o concertada, hagin tingut participació significativa declarada a l'entitat. També els inversors institucionals.

L'import de l'oferta és de 981 milions d'euros, corresponents a 9.810.000 de bons de fidelització de 100 euros de valor unitari. En el cas que no tots els beneficiaris de l'oferta hi acudissin, l'import sobrant es podrà emprar en atendre possibles sol·licituds d'altres clients, d'acord amb l'entitat.

ADVERTÈNCIA SOBRE EL VALOR RAONABLE

El primer pagament de la remuneració es realitzarà el 15 de març de l'any que ve

Al fullet d'emissió s'adverteix que el valor raonable dels bons de fidelització és inferior al seu valor nominal, d'acord amb els informes d'Analistes Financers Internacionals i InterMoney Valora Consulting. La primera s'estima que el valor raonable d'aquests bons serà entre el 69,73% i el 75% del nominal, mentre que la segona assenyala que serà entre el 68,16% i el 71,3%.

L'oferta consisteix en el lliurament al client, sense cap desemborsament per part seva, de bons que donaran dret a un cupó efectiu discrecional i no acumulatiu a un tipus interès nominal anual de l'1%, pagador trimestralment.

Els bons es comercialitzaran a través de les oficines de Santander, Popular, Banc Pastor, Openbank i Popular Banca Privada, a més de Popular Portugal al país veí.

Seran obligacions perpètues emeses per Santander, amb 100 euros de valor nominal, i que es podran amortitzar a partir dels set anys a voluntat del banc, prèvia autorització del Banc Central Europeu (BCE). Quan es produeixi la seva amortització, el titular rebrà el 100% del valor nominal del bo de fidelització.

Noticias relacionadas

contador