• La xifra de negoci de les agències de viatges i touroperadors va repuntar un 0,7% al juliol respecte al mateix mes de l'any anterior
  • A les activitats vinculades al sector turístic es van registrar taxes positives de l'1% en hostaleria i del 5,1% a les agències de viatges i touroperadors
ep agenciaviajes
EUROPA PRESS

La xifra de negoci de les agències de viatges i touroperadors va repuntar un 0,7% al juliol respecte al mateix mes de l'any anterior, segons dades provisionals publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Durant els set primers mesos, l'augment en el volum de negoci de les agències i touroperadors se situa al 3,2%. Durant el setè mes de l'any, el nivell de facturació en hostaleria va augmentar un 4,9%, gràcies a l'avanç del 4,4% de l'allotjament i dels serveis de menjars i begudes, amb una pujada del 5,3%. De gener a juliol, l'hostaleria va incrementar de mitjana un 5,8% les vendes, gràcies a un increment del 8,1% en serveis d'allotjament i a un augment del volum de negoci del 4,7% en serveis de menjars i begudes.

El sector serveis va facturar un 4,8% més el passat mes de juliol en relació al mateix mes de 2016

En conjunt, el sector serveis va facturar un 4,8% més el passat mes de juliol en relació al mateix mes de 2016. En aquests set primers mesos, el sector en el seu conjunt ha ingressat un 6,6% més. Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació mensual dels serveis va registrar el passat mes de juliol un retrocés interanual del 0,6%, taxa vuit dècimes inferior a la registrada al juny (0,2%). En el cas del transport aeri, la xifra de negoci va augmentar un 9,6% al juliol, mentre que en el transport en ferrocarril ho va fer en un 2,7%. En l'acumulat de l'any, el transport aeri ha repuntat a un 6,5% i el ferroviari, un 3,5%.

L'OCUPACIÓ EN AGÈNCIES VA AUGMENTAR UN 1,2%

A les activitats vinculades al sector turístic es van registrar taxes positives de l'1% en hostaleria i del 5,1% en les agències de viatges i touroperadors

Pel que fa a l'ocupació, l'ocupació a sector serveis va registrar al juliol un creixement interanual del 2,7%. En taxa mensual, l'ocupació en els serveis va pujar un 0,2%, amb un increment del 0,2% en els altres serveis i un repunt del 0,1% al comerç. En les activitats vinculades al sector turístic es van registrar taxes positives de l'1% en hostaleria i del 5,1% en les agències de viatges i touroperadors.

Dins el sector de l'hostaleria, l'ocupació en allotjament va augmentar un 2,5% respecte a l'any anterior, mentre que els serveis de restauració es van incrementar un 3,2%. Pel que fa a juny, l'ocupació en hostaleria va créixer un 1%. En el que va d'any, l'ocupació en hostaleria acumula un augment del 2,7%, amb un repunt del 3,5% en serveis d'allotjament i del 2,5% en restauració. Per la seva banda, l'increment mitjà d'ocupació en les agències de viatges i operadors turístics en el que va d'any és de l’1,2%. Les dades de l'INE també mostren com en el sector aeri va pujar 2,6 punts i el ferroviari, un 3% en la taxa del personal ocupat al juliol. En l'acumulat de l'any, l'ocupació en ferrocarril va créixer un 1,2% i el transport aeri va pujar 2,1 punts.

Noticias relacionadas

contador