ep la vicepresidenta del bei emma navarro y el presidente de iberdrola ignacio galan suscriben
IBERDROLA

La Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, ha obert una investigació sobre el fitxatge de l'espanyola Emma Navarro per Iberdrola Espanya tres mesos després de deixar el càrrec com a vicepresidenta del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per avaluar l'existència d'un possible conflicte d'interès.

  • 11,34€
  • 0,40%

La investigació se centrarà en analitzar la gestió que va fer el BEI per autoritzar l'arribada de l'espanyola a una companyia energètica que "havia rebut préstecs" de l'entitat, ha subratllat l'oficina de la irlandesa en un comunicat.

En aquest context, la Defensora del Poble Europeu ha enviat una carta al president del BEI, Werner Hoyer, en què l'informa que la investigació examinarà les "normes ètiques" de l'entitat i també sol·licita "els documents del BEI sobre la seva decisió d'aprovar" el fitxatge de Navarro per Iberdrola. A més, el departament d'O'Reilly ha reclamat al BEI tota la informació "relacionada amb les interaccions que l'exvicepresidenta va tenir amb representants d'Iberdrola, entre d'altres, en el context de les negociacions de finançament del BEI amb la companyia".

"Altres preguntes al BEI busquen detalls sobre quan va ser conscient la vicepresidenta del BEI de l'oferta de treball i sobre si el BEI va considerar la possible existència d'un conflicte d'interès abans d'aprovar la nova ocupació", explica la defensora del Poble. A la seva carta, la irlandesa suggereix al president del BEI que li responsable amb tota la informació i documents requerits abans del 15 d'octubre per així poder "examinar l'assumpte de forma completa".

La investigació de la Defensora del Poble Europeu és conseqüència de la denúncia presentada pels eurodiputats Ernest Urtasun, de Catalunya en Comú, i l'alemany Sven Giegold, els dos pertanyents al grup dels Verds al Parlament Europeu.

Noticias relacionadas

contador