airbus-vise-des-reductions-de-couts-substantielles-pour-l-a220
159,74€
  • -0,92€
  • -0,57%

El desastre de Boeing no impulsarà massa Airbus. La crisi de la fabricant, després que el seu model 737 Max protagonitzés dos accidents fatals en sis mesos, pot acabar donant ales a competidores com Airbus... però no moltes, segons l'últim informe de Citi.

Citi supedita les seves previsions a "la durada de la prohibició que pesa sobre el 737 Max de Boeing" en gran quantitat de països, incloent-hi bona part de la UE (Unió Europea), Canadà, Xina, la pròpia Estats Units...

No obstant això, Citi recorda que el model A320neo d'Airbus, el competidor del 737 Max de Boeing, està esgotat fins al 2024. Amb tot, la companyia creu que després del desastre de Boeing, la companyia francesa anunciarà un increment de la producció del 70% que, malgrat tot, començaria a tenir efectes reals a partir de 2022, "com a molt aviat".

La prohibició dels EUA va ser anunciada aquest dimecres en roda de premsa. Trump va subratllar que tant l'Administració Federal d'Aviació (FAA) com Boeing "estan d'acord amb la mesura", alhora que va ressaltar que els aparells d'aquest model que estiguin en vol arribaran al seu destí i quedaran llavors en terra fins a nova ordre.

"Els pilots han estat notificats, les aerolínies han estat totes notificades. Les aerolínies estan d'acord. La seguretat de les persones nord-americanes i de totes les persones són la nostra principal preocupació", va agregar.

Així, va expressar el seu condol als familiars de les 157 víctimes del sinistre a Etiòpia i a Indonèsia, on l'octubre es va estavellar un altre model d'aquest avió. En aquest cas van morir 189 persones. Trump va manifestar que Boeing "és una companyia increïble" i va afegir que l'empresa està treballant "molt, molt dur" per trobar una solució. "Esperem que tinguin ràpid una resposta", ha agregat.

Noticias relacionadas

contador