ep planta de arcelormittal 20201211085803
ARCELORMITTAL - Archivo

Els analistes de Bank of America veuen amb bons ulls la transacció entre ArcelorMittal i Voestalpine respecte a la fàbrica de Texas, arribant a qualificar-la com un win-win.

  • 23,76€
  • 0,93%

La companyia espanyola va anunciar fa uns dies l'adquisició d'una participació majoritària, del 80%, a la planta siderúrgica de Corpus Christie (Texas) a Voestalpine per 1.000 milions de dòlars. L'empresa va explicar en una nota que aquesta planta d'última generació, inaugurada l'octubre del 2016, és una de les més grans del seu tipus al món. Té una capacitat anual de dos milions de tones de Hot Briquetted Iron (HBI), una "matèria primera d'alta qualitat feta a través de la reducció directa del mineral de ferro que s'utilitza per produir graus d'acer d'alta qualitat a un forn de arc elèctric ('EAF), però que també es pot utilitzar en alts forns, cosa que resulta en un menor consum de coc".

Ara els analistes d'aquesta entitat veuen amb bons ulls la transacció i, encara que sembla de cara a unes 28,6 vegades l'EBITDA, el valor d'ús probablement sigui més gran.

Amb un EBITDA un 7% inferior per a aquest 2022, fins als 13.900 milions de dòlars, situen el preu objectiu d'ArcelorMittal en 40 euros, amb recomanació de compra, i el de Voestalpine, en 45 euros, amb recomanació també de compra.

Noticias relacionadas

contador