• L'organisme regulador pren aquesta decisió "mentre es difon una informació rellevant" sobre les dues cotitzades espanyoles
abertis portada
ABERTIS

ACS i Abertis han tornat a cotitzar després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) decidís suspendre aquest dimecres les seves cotitzacions, després de conèixer que la constructora ha arribat a un acord amb Atlantia per llançar una OPA conjunta per la concessionària. ACS ha tancat amb pujades del 8% als 33,09 euros. Mentre que Abertis ho ha fet als 18,61 euros, amb una pujada del 0,16%.

  • 18,36€
  • 0,00%

ACS

  • 38,78€
  • -3,15%

El grup que presideix Florentino Pérez i la companyia italiana controlada per la família Benetton van arribar a un pacte per constituir una empresa conjunta a través de la qual compraran Abertis, segons informava Reuters aquest dimarts a la nit. La companyia conjunta consolidarà en els comptes d'Atlantia, companyia que designarà també el seu conseller delegat, segons aquestes fonts. L'acord posa així fi a la 'batalla' d'opes que ACS i Atlantia lliuraven per Abertis des de fa mesos.

Així mateix, el pacte evita, al principi, el plantejament inicial de les dues companyies quan van decidir desistir en la licitació i emprendre una negociació per buscar una solució negociada, que passava per repartir-se la cartera de 8.600 quilòmetres d'autopistes que Abertis gestiona a Espanya i altres sis països. A més, amb la solució negociada, ACS i Atlantia s'abarateixen l'operació i eviten l'esforç financer al qual s'haurien vist abocades en cas d'emprendre una 'guerra' d'opes per Abertis.

Les dues empreses han acordat repartir-se al 50% el capital de la societat que controlarà Abertis, i han acordat un Govern paritari per controlar Abertis. Les analistes d'Alphavalue recorden que "l'aliança italo-espanyola ha de ser aprovada avui pels consells d'administració de les dues empreses. La intenció és que, un cop obtingut el vistiplau dels òrgans de gestió, s’ho comuniqui a la CNMV. També llegim en premsa que Hochtief planteja trossejar Abertis sota un control exhaustiu dels bancs", indiquen.

Per la seva banda, els experts de Banc Sabadell veuen en aquesta operació una notícia positiva per a ACS "en la mesura que anticipem que l'acord serà aprovat pel consell de les dues companyies i que en gran mesura suposa la confirmació de la desaparició d'una guerra de opes, i que tot apunta que el preu final per Abertis se situaria als 18,36 euros per acció", afirmen.

A falta de conèixer la resta dels detalls de l'acord, els analistes de Sabadell prestaran especial atenció als plans d'ACS i Atlantia amb Abertis, "per poder determinar les possibles sinèrgies/generació de valor que es derivin de l'adquisició, i l'estructura final de finançament. Així mateix, per valorar l'acord és clau conèixer els detalls sobre el pacte de permanència", afegeixen.

ATLANTIA I ACS CONFIRMEN L'ACORD

La constructora que presideix Florentino Pérez ha confirmat aquest dimecres a mitja jornada que ha arribat a un acord amb Atlantia "de caràcter vinculant, subjecte en la seva efectivitat al compliment de certes condicions, en relació amb una operació d'inversió final conjunta en Abertis", afirmen en un fet rellevant enviat a la CNMV després de la seva suspensió.

Atlantia ha confirmat que ha assolit un "acord preliminar" amb ACS per controlar conjuntament el grup de concessions Abertis, segons ha informat la companyia en un comunicat emès a requeriment del supervisor del mercat italià Consob com publica Europa Press.

"Atlantia informa que ha tancat un acord preliminar amb ACS i la seva filial Hochtief", indica la companyia controlada per la família Benetton. L'acord ha quedat "subjecte a la consideració i aprovació del consell d'administració" del grup italià d'autopistes i aeroports, que està convocat a les 16:15 hores d'aquest dimecres.

Noticias relacionadas

contador