• És un pas previ perquè el Govern autoritzi la venda del grup d'infraestructures
  • La valoració d'Hispasat ha quedat establerta en uns 1.200 milions d'euros
ep president dabertis salvador alemany iseu primer executiu jose aljaro
ABERTIS

La Junta General d'Accionistes ha aprovat autoritzar el Consell d'Administració per vendre la participació del 57,05% en Hispasat a Red Eléctrica Corporación i la subrogació en virtut del contracte de compravenda subscrit amb Eutelsat al maig de 2017 per a l'adquisició de la participació del 33,69% que aquesta última posseeix en Hispasat. Aquesta transacció està subjecta a l'autorització del Consell de Ministres.

  • 18,36€
  • 0,00%

Així ho acaba de comunicar Abertis en nota de premsa després de la seva Junta d'Accionistes. Aquesta aprovació era un requisit indispensable perquè el Govern donés 'llum verda' a la venda del grup de concessions als seus dos pretendents, Atlantia i ACS, que han arribat a un acord per repartir-se els seus actius i evitar una guerra d'opes.

La valoració d'Hispasat ha quedat establerta en uns 1.200 milions d'euros, ja que Abertis no vendrà la seva participació del 57,05% per menys de 656 milions. Red Eléctrica incorporarà amb aquesta operació una flota de nou satèl·lits en òrbita.

Hispasat va tancar els nou primers mesos de l'any amb ingressos de 176 milions d'euros, un 3,3% més que un any abans, mentre que el benefici brut d'explotació (EBITDA) es va situar als 146 milions, un 9,1% més. L'operació ha estat apadrinada pel Govern, que considera l'operador de satèl·lits una empresa estratègica.

ABERTIS PAGA DIVIDEND

La Junta també ha aprovat el segon pagament del dividend corresponent al 2017 de 0,40 euros bruts per acció, que s'abonarà el pròxim 20 de març.

Junts amb el primer pagament distribuït al passat mes de novembre, de també 0,40 euros per acció, el dividend total de 2017 totalitza 0,80 euros per acció. D'aquesta manera, el dividend total reportat el 2017 ascendirà als 792 milions d'euros. Això suposa un increment del 10% sobre total distribuït el 2016, en compliment amb el que estableix el Pla Estratègic 2015-2017.

D'altra banda, la Junta ha ratificat el nomenament de José Aljaro com a conseller executiu - director general, que va ser acordat pel Consell el passat 6 de febrer en substitució de Francisco Reynés, que va cessar en el seu càrrec com a vicepresident - conseller delegat de la companyia el mateix dia per ser nomenat president executiu de Gas Natural Fenosa.

Noticias relacionadas

contador