ep renta 4

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha multat el banc d'inversió Renta 4 amb 500.000 euros per una infracció molt greu, segons publica aquest dijous el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Aquesta sanció s'imposa per no advertir els clients "sobre la conveniència o l'absència de dades per valorar" determinades operacions.

  • 10,20€
  • 0,00%

A més, l'explicació que s'inclou al BOE amplia que aquesta sanció es produeix per avisar als clients "respecte a la manca d'avaluació" de les operacions. "La resolució que imposa la sanció indicada a la present publicació únicament és ferma en via administrativa", indica el comunicat.

La resolució de l'òrgan de govern de la CNMV és ferma únicament en via administrativa, sense perjudici de les potestats de revisió jurisdiccional que corresponen a la sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional, competent per conèixer els recursos que, si s'escau s'hagin interposat o poguessin interposar.

Durant la primera meitat de l'any, Renta 4 va obtenir un benefici de 7,2 milions d'euros, fet que suposa un 31% més que durant el mateix període de 2016. L'entitat va informar d'un patrimoni de clients de 9.141.000 d'euros. Els actius de clients sota gestió, (Fons d'Inversió, SICAV i Fons de Pensions) ascendeixen als 8.679.000 d'euros, durant aquest període.

ALTRES SANCIONS

Addicionalment, el BOE ha publicat una multa de 200.000 euros imposada pel Banc d'Espanya al president del consell d'administració i conseller delegat de Pay-One 911 EP, Aquiles Hernández Bona, per la comissió de dues infraccions molt greus.

Una de les infraccions consisteix que la societat presentava deficiències a la seva estructura organitzativa, així com als seus mecanismes de control intern o als seus procediments administratius i comptables, posant en perill la solvència o viabilitat de l'entitat.

L'altra es refereix a irregularitats essencials en la comptabilitat que impedeixen conèixer la situació patrimonial o financera de l'entitat. Per aquestes dues infraccions el Banc d'Espanya també ha imposat dues sancions d'inhabilitació per exercir càrrecs d'administració o direcció en qualsevol entitat de pagament o del sector financer a Hernández Bona de vuit anys cadascuna. A més, l'organisme supervisor ha retirat l'autorització de Pay-One 911 EP per les infraccions comeses.

Noticias relacionadas

contador