ep archivo   el presidente de la comision nacional del mercado de valores cnmv rodrigo buenaventura 20220315134303
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) veu "preocupant" els darrers moviments en Indra que han suposat la presa de control per part del Govern. El president de l'organisme, Rodrigo Buenaventura, ha qualificat el fet com a "cridaner", assegurant que aquest divendres requeriran més informació a la companyia.

  • 18,10€
  • -1,42%

"És cert que les decisions de la junta, amb la sortida de cinc independents, és un fet cridaner i preocupant en el sentit que pugui posar en perill aquesta qualitat de bon govern". "Requerirem més informació durant el dia d'avui" i veuran "com evoluciona els propers dies i com es recompon el percentatge de consellers independents" ha afegit.

Aquest dijous es coneixia que el Govern havia pres el control del Consell d'Administració en aliança amb Joseph Oughourlian, màxim accionista de Prisa i que recentment va comprar el 4% del capital, i amb el Grup SAPA, que també va entrar fa poc al capital amb el 5% i està liderat per Jokin Aperribay.

Buenaventura, que s'ha referit al tema després de les preguntes dels periodistes durant la seva intervenció als Cursos d'Estiu organitzats per l'APIE a Santander, ha dit no tenir "cap dubte" que Indra posarà a disposició dels accionistes qualsevol recomanació dels consellers independents possible. "Ens ocuparem que això passi", ha apuntat.

A més, el president de la CNMV ha volgut destacar que “la qualitat, la suficiència dels consellers independents ha de ser mimada i cuidada com a element essencial de la qualitat del govern de la companyia”.

Noticias relacionadas

contador