ep economia- la cnmv creaentidadgestionarnuevo sistema multilateraldeuda publicaproductos derivados
EUROPA PRESS - Archivo

La Comissió Nacional dels Mercats i Valors (CNMV) ha fet públiques aquest dijous diverses sancions per infraccions greus a Housers Global Properties i a Beta Asociados per un valor total de 515.000 euros. També ha imposat una multa de 100.000 euros a l'empresari José Moreno Carretero per no comunicar al supervisor les participacions significatives en accions de Sacyr.

La plataforma d'inversió minorista al mercat immobiliari Housers ha estat acusada per la CNMV de vulneració del principi de neutralitat i d'actuació en el millor interès dels clients, en relació amb la informació sobre rendibilitats, tarifes i comissions, riscos i advertències, i la multa de la qual ascendeix als 90.000 euros.

Però el supervisor també el sanciona amb 75.000 euros per la realització d'activitats que no consten en la seva autorització, i amb 50.000 euros per la publicació d'un projecte que no compleix les condicions legals exigides.

D'altra banda, a Beta Asociados li ha imposat una multa que ascendeix als 200.000 euros per no informar-li en relació a participacions significatives sobre accions de Sacyr, de la qual actualment posseeix el 8,182%. Pel mateix motiu, sanciona el seu propietari, el constructor José del Pilar Moreno Carretero, amb 100.000 euros.

EXPULSIÓ DE MORENO

La Junta d'Accionistes va acordar el juny de 2018 expulsar Moreno Carretero per incomplir els seus deures legals i estatutaris com a conseller, després que l'empresari fes públiques les seves diferències amb la resta del Consell.

contador