ep abengoa
EUROPA PRESS - Archivo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha allunyat qualsevol possibilitat que les accions d'Abengoa tornin a cotitzar en borsa a curt i mitjà termini.

  • 0,02€
  • 0,00%

La CNMV considera que les circumstàncies que afecten Abengoa "continuen impedint que la negociació de les seves accions pugui fer-se amb normalitat i de manera que els inversors puguin formar-se un judici fundat sobre el seu valor real i sobre les possibilitats que la companyia superi la fase en què està immersa".

El regulador afegeix, en un comunicat publicat aquest dimecres, que "els interessos a protegir en casos com aquest no són només els dels accionistes actuals, que veuen restringida temporalment la possibilitat de vendre les seves accions, sinó també els dels inversors que poguessin adquirir accions en una situació informativa incompleta i extremadament incerta".

El 14 de juliol de 2020, la CNMV va suspendre la negociació d'Abengoa en apreciar la concurrència de circumstàncies que podien pertorbar el normal desenvolupament de les operacions sobre el valor. "Avui dia", assenyala l'organisme presidit per Sebastián Albella, "la companyia segueix sense formular els comptes anuals corresponents a l'exercici 2019, que en conseqüència no han estat encara auditades".

A més, la CNMV destaca que "es troba en situació de patrimoni negatiu, i per tant en causa de dissolució, havent efectuat el 18 d'agost la comunicació prevista a l'article 5 bis de la Llei Concursal".

En aquest escenari, el regulador afegeix que "en aquests moments està en curs el termini de tres mesos previst en aquest precepte per a aconseguir un acord amb els creditors; d'això en depèn la pervivència de la companyia, que, amb el nivell de deute que resultés de l'acord, seria únicament titular d'una participació molt minoritària en el negoci".

El passat 13 d'agost, un grup d'uns 800 accionistes minoritaris d'Abengoa, que controlen aproximadament el 10% del capital, va denunciar que la intenció del Consell d'Administració és "forçar la dissolució d'Abengoa, després de recaptar els 'waivers' positius a favor d'Abenewco 1, liquidant així els inversors i la històrica entitat andalusa".

Aquest grup d'accionistes s'ha unit per denunciar l'acord de reestructuració signat, que implica una dilució gairebé total de la societat a la societat Abenewco 1. La conclusió de la CNMV és que "continua monitorant la situació, en particular si la fase pre-concursal en què es troba la companyia i en general el nivell d'informació sobre la seva situació, activitats i perspectives permeten l'aixecament de la suspensió de negociació".

Noticias relacionadas

contador