ep archivo   correos
CORREOS - Archivo

La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha fet pública la resolució sobre la comptabilitat de costos de Correus el 2021, i després ha insistit en la seva sol·licitud a l'organisme que deixi de considerar les notificacions administratives com si fossin cartes certificades incloses dins del Servei Postal Universal (SPU).

Els enviaments nacionals i transfronterers, tant ordinaris com certificats, formen part del Servei Postal Universal, però no és el cas de les notificacions que són una comunicació o posada en coneixement d'una decisió administrativa. Tot i això, Correus imputa les notificacions administratives dins de l'apartat de cartes certificades, per la qual cosa no respecta la separació que hauria d'existir entre serveis inclosos i exclosos de l'àmbit del Servei Postal Universal.

Aquest tipus de notificacions van suposar el 26,8% del total d'ingressos del segment postal tradicional i el 4,9% del total dels enviaments, segons l'Informe Anual del Sector Postal 2020.

És per això que la CNMC ha requerit al servei postal que realitzi les modificacions necessàries per corregir la incidència, tant a l'exercici de 2021 com als de 2016, 2017, 2018, 2019 i 2020. L'incompliment d'aquest requeriment es podria considerar una infracció administrativa de les previstes al Títol VII de la Llei Postal.

contador