ep dos trabajadores en una fabrica en shanghai china
Dave Tacon - Archivo

Les accions de SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation), el fabricant de xips més gran de la Xina, s'han desplomat un 19% aquest dilluns, després que el govern dels EUA hagi comunicat que està considerant posar restriccions a les exportacions de l'empresa.

El Departament de Defensa dels EUA està avaluant la possibilitat d'afegir l'SMIC a l'anomenada Llista d'Entitats del Departament de Comerç.

"Aquesta acció asseguraria que totes les exportacions a l'SMIC se sotmetin a una revisió més completa", va dir un portaveu del Departament de Defensa. Per part seva, la Xina porta temps posant molt d'èmfasi i esforç a desenvolupar la seva indústria de semiconductors, especialment amb la intensificació de la guerra comercial.

Les empreses de semiconductors xineses estan encara per darrere dels seus rivals taiwanesos i sud-coreans, i a més encara depenen d'algunes peces que obtenen de proveïdors estatunidencs. L'SMIC no és la primera xinesa que Washington posa a la seva particular diana.

El cas més sonat va ser, i continua sent ,el de la també xinesa Huawei, que va arribar a entrar a la polèmica llista negra de l'Administració Trump.

Noticias relacionadas

contador