cbbancosspain9 short

Calma en el sector bancari espanyol després dels resultats electorals. La victòria de Pedro Sánchez que, a priori, està obligat a pactar amb Ciutadans o Podem i nacionalistes per governar, ha estat rebuda amb tranquil·litat pels bancs que semblen descomptar certa estabilitat i continuïtat del projecte polític d'Espanya. De fet, són dels pocs títols en verd dins d'un IBEX que, d'altra banda, es deixa a prop d'un 1%.

Banc Santander repunta a prop d'un 1%, Bankia avança més d'un 2% (després de publicar resultats), Bankinter puja mig punt, BBVA cotitza amb lleus pujades, Caixabank registra un avanç superior a l'1% i el Sabadell cotitza pràcticament pla.

Pel que fa als resultats de Bankia, l'entitat ha guanyat un 10,8% menys fins al març a causa dels baixos tipus. Els seus comptes recullen, a més, l'impacte de la nova norma comptable IFRS16 i el menor volum d'ingressos per operacions financeres.

Des de Bankinter destaquen, a més, que el banc presidit per Goirigolzarri segueix registrant un ROTE allunyat del 8% en situar-se al 6,7%.

De tornada al panorama que deixen aquestes eleccions a Espanya i semblen celebrar els bancs, els experts consultats per Bolsamanía destaquen que aquest resultat assegura la governabilitat d'Espanya i també que suposa continuisme polític.

Tot això suma favorablement, com el fet que hagi guanyat un partit tradicional, segons expliquen, cosa que sempre és preferible al triomf de noves formacions amb plantejaments més radicals. També recorden que el proper 26 de maig hi ha eleccions europees, municipals i autonòmiques i que tot estarà relativament parat fins que aquestes passin.

Noticias relacionadas

contador