bancos definitivo

Els bancs espanyols reboten i alcen el selectiu espanyol aquest divendres. La banca i l'IBEX van tancar en vermell la sessió de dijous després de la primera reunió de tipus de BCE de Christine Lagarde. El missatge de la presidenta, poc favorable per a aquestes entitats, va ser rebut amb pessimisme per un inversor que ja descompta que l'organisme mantindrà els seus actuals estímuls monetaris i els tipus ultrabaixos durant el present exercici.

Amb aquest panorama, Sabadell, Santander i CaixaBank reboten al voltant d'un 2%. Una mica menors són les pujades de Bankinter i BBVA (+1,2%).

"Estic preocupada sobre els tipus baixos, preferiria tenir tipus més alts i creixement més alt. Esperem tenir més creixement en el futur, seria un problema fabulós amb el que hauríem de lidiar", va comentar Lagarde després de la primera reunió de l'organisme que ara presideix.

També va afegir que "els riscos continuen llastant el creixement, però veiem que són menys pronunciats" que al desembre perquè "la signatura de l'acord Xina-EUA ha reduït la incertesa".

Bankia, CaixaBank, BBVA i Santander van tancar la sessió en negatiu. L'únic banc que va aconseguir agafar-se al verd va ser Bankinter després de comunicar un benefici rècord de 551 milions el 2019, un 4,6% més.

Noticias relacionadas

contador