ep logotipo de acciona en la entrada de su sede en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

AXA Investment Managers-Real Assets i Acciona han signat un acord amb Kohlberg Kravis Roberts (KKR) en virtut del qual tots dos adquiriran la participació del 33,33% que actualment posseeixen els fons d'infraestructures de KKR a Acciona Energia Internacional (AEI), juntament amb alguns co-inversors. La transacció ha estat estructurada i facilitada per Real Assets Advisers (RAA).

  • 123,50€
  • 0,00%

En virtut de l'operació, Acciona augmentarà la seva participació en AEI des del 66,67% actual fins al 80,0%. AXA IM-Real Assets adquirirà el 20,0% de participació restant convertint-se en socis en el sector de les energies renovables. Acciona té la intenció de mantenir una participació del 75% a AEI, de manera que la filial passi a formar part del seu grup de consolidació fiscal espanyol. La companyia buscarà possibles inversors que adquireixin el 5% addicional abans del tancament de l'operació, previst per a desembre del 2020 i subjecte a les aprovacions reguladores habituals.

AEI va ser creada en 2014 per albergar la major part dels actius de generació d'energia renovable d'Acciona fora d'Espanya en aquell moment. AEI posseeix actualment 52 actius d'energia renovable, la majoria parcs eòlics terrestres, amb una capacitat de generació neta combinada de 2,3GW. La cartera està repartida per tot el món i els actius es troben principalment en països de l'OCDE, com els Estats Units, Mèxic, el Canadà, Itàlia, Portugal, Sud-àfrica i Austràlia.

Noticias relacionadas

contador